Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei a lansat platforma online Moldova Solidară

O platformă online care integrează iniţiativele societăţii civile, ale mediului de afaceri şi ale administraţiilor publice locale din regiunea Moldovei a fost lansată pentru a încerca limitarea efectelor pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Dezvoltată de Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, platforma www.moldovasolidara.ro adună într-un singur loc informaţii utile din toată regiunea pentru oricine doreşte să fie ajutat, să ajute, să doneze sau să anunţe iniţiative de care beneficiază semenii lui.

Potrivit unui comunicat de presă, platforma este actualizată permanent şi funcţionează ca o hartă interactivă care cuprinde proiectele prin care se acordă ajutor persoanelor vulnerabile, datele de contact ale voluntarilor activi în această perioadă, campaniile de strângere de fonduri care vin în sprijinul sistemului medical şi informaţiile utile pentru comunităţile din cele opt judeţe din regiunea de nord-est a ţării.

Citește și: Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români: Există foarte multe stocuri

"Moldova Solidară promovează: iniţiative şi proiecte ale ONG-urilor, mediului de afaceri şi ale administraţiilor publice de luptă împotriva efectelor pandemiei de coronavirus; un jurnal al faptelor bune, cu ştiri relevante la zi privind mobilizarea comunităţilor pe plan local sau naţional; noutăţi de folos pe tema COVID-19; informaţii de utilitate publică. Platforma permite oricărui cititor al site-ului să semnaleze şi să adauge în listă un proiect pe care l-a iniţiat, de care a auzit sau care i-a fost de folos, accesând secţiunea Înscriere Iniţiative. De asemenea, pentru cine are nevoie de ajutor, platforma are inclus un formular de contact. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (www.inovarecivica.fdsc.ro)", se precizează în comunicat.

Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (miscareamoldova.ro) este o organizaţie nonguvernamentală regională, cu filiale în judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea, care militează pentru introducerea problemelor Moldovei pe agenda naţională, pentru deblocarea investiţiilor majore în infrastructură, pentru echitate în alocarea resurselor din bugetul central, pentru eficientizare administrativă şi fiscală prin descentralizare şi regionalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.