Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcări de trupe în magistratură: Se caută şef nou la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie

csm-va-avea-o-noua-conducere

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să declanşeze concursul pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după ce actualul şef, Gheorghe Stan, a fost numit de Camera Deputaţilor pentru un mandat de 9 ani în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

CITEȘTE ȘI: Stresul ne îmbolnăvește subit. Profesorul Dumitru Constantin Dulcan ne arată cum ne putem apăra

Pe ordinea de zi a plenului CSM de marţi, 14 mai, se află şi "organizarea concursului pentru numirea în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie". Gheorghe Stan îşi va începe mandatul la CCR pe 15 iunie. Dacă noul şef nu va fi numit până la această dată, cel mai probabil interimatul va fi asigurat de Adina Florea, actual procuror-şef adjunct. Deocamdată nu există nume vehiculate pentru şefia SIIJ.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a fost înfiinţată ca urmare a modificării legilor justiţiei, în 2018, şi operaţionalizată prin OUG 90/2018. Gheorghe Stan, fost inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, a fost numit procuror-şef al SIIJ în luna ianuarie, ca urmare a concursului organizat de CSM. În mandatul lui Stan, SIIJ a pus-o sub urmărire penală pe Laura Codruţa Kovesi, în două dosare.

Potrivit legii, şeful SIIJ este desemnat de plenul CSM, ca urmare a unui concurs. Din comisia de concurs trebuie să facă parte trei membri ai Secţiei pentru judecători şi un membru al Secţiei pentru procurori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.