Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări de trupe pe frontul din Ucraina: Liderul prorus din Doneţk face dezvăluiri

Hispan TV
Denis Puşilin Pushilin

Denis Puşilin, liderul impus de Moscova în regiunea Doneţk (estul Ucrainei), anexată de Rusia în septembrie trecut, a declarat luni că forţele ruse 'îşi ameliorează poziţiile' în direcţia Avdiivka, situată la nord de centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Direcţia Avdiivka este importantă pentru noi în Doneţk. Acolo avem unele succese. Unităţi ale Corpului 1 al armatei avansează, ameliorându-şi poziţiile", a declarat el într-o intervenţie la televiziunea de stat rusă.

Puşilin a spus că "este încă prea devreme pentru a vorbi de cucerirea unor localităţi concrete, dar observăm o îmbunătăţire considerabilă".

Cucerirea localităţilor Berhivka şi Iahinde ar permite trupelor ruse să avanseze

În acelaşi timp, el a evocat situaţia din Bahmut (pe care ruşii îl numesc Artiomovsk), oraş pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească de peste şapte luni.

"În ultimele zile am asistat la schimbări considerabile în cadrul operaţiunii de eliberare. Este vorba de frontul de la Artiomovsk, care se află în prezent în centrul atenţiei", a indicat Puşilin.

Cucerirea localităţilor Berhivka şi Iahinde ar permite trupelor ruse să avanseze în direcţia localităţilor Bogdanivka şi Hromivka, ceea ce "genera condiţii favorabile pentru încercuirea inamicului şi strângerea laţului" în jurul Bahmut, a afirmat liderul prorus din Doneţk.

El a criticat, de asemenea, aruncarea în aer de către armata ucraineană a unui baraj de lângă Bahmut, decizie pe care a calificat-o drept "pripită şi prost calculată", întrucât "nu a avut un impact semnificativ asupra avansării unităţilor noastre".

Puşilin a adăugat că numărul civililor rămaşi în Bahmut nu este cunoscut în acest moment

Dimpotrivă, "vedem că aceasta a provocat dificultăţi inamicului concentrat în partea de nord a oraşului. De fapt şi-au făcut un deserviciu, deoarece posibilitatea (ca forţele ucrainene) să cadă în încercuire a crescut considerabil", susţine el.

Puşilin a adăugat că numărul civililor rămaşi în Bahmut nu este cunoscut în acest moment, dar a adăugat că "ei se află în condiţii extrem de dificile, ceea ce s-a văzut în starea oamenilor pe care am reuşit să-i evacuăm".

Referitor la înaintarea trupelor ruse la est de oraşul Doneţk, el a subliniat că preluarea sub control a localităţii Mariinka se dovedeşte a fi o sarcină mai dificilă decât se anticipa.

"Şi la Mariinka vedem îmbunătăţiri, vedem că unităţile noastre avansează. Cu toate acestea, tenacitatea inamicului datorită rezervelor trimise întârzie înaintarea noastră. Am sperat să eliberăm Mariinka mult mai devreme', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.