Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări de ultimă oră de front: Rusia transferă avioane de luptă rușeşti Su-30 în Belarus

breaking news ultima ora

Trei avioane de luptă ruseşti Su-30 au aterizat pe aerodromul din Baranovici din Belarus. Ultimele aterizări ale avioanelor de luptă ale Forțelor Aerospațiale Ruse în Belarus au fost înregistrate pe la sfârșitul lunii martie, anunţă Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la grupul de monitorizare Belaruski Gaiun. ''Astăzi, trei avioane de luptă multirol de tip Su-30SM ale Forțelor Aerospațiale Ruse au intrat în spațiul aerian al Belarus, care au aterizat pe aerodromul Baranovici. Reamintim că ultimele zboruri efectuate de avioanele de luptă ruseşti între Rusia și Belarus au avut loc pe la sfârșitul lunii martie. În acel moment, avioanele plecau din țara noastră'', se specifică într-un comunicat. Se mai menţionează că o parte dintre aeronavele ruse care au rămas în Belarus sunt folosite pentru instruirea de noi piloți ai Forțelor Aerospațiale Ruse.

Citește și: Alertă: NATO acuză că incidentele de la Nord Stream au fost acte de sabotaj deliberate, nechibzuite şi iresponsabile

Potrivit grupului de monitorizare, sosirea celui de-al doilea lot de avioane Su-30SM în Belarus era așteptată în luna octombrie a acestui an. ''Dar astăzi nu au sosit avioane de luptă din fabrică, noi, ci cele aflate în serviciul Forțelor Aerospațiale Ruse, cu numerele de înregistrare RF-81772, RF-81760 și RF-81758'', anunţă grupul de monitorizare. Trebuie amintit faptul că, recent, grupul de monitorizare a relatat că Belarus s-ar putea pregăti să primească trenuri militare de pe teritoriul Rusiei. În prezent, continuă pregătirile intense ale căilor ferate belaruse. De asemenea, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunţat că Belarus pregătește locuri pentru a-i caza pe cei 20.000 de bărbaţi mobilizați din Rusia. Ei ar trebui să completeze unitățile Forțelor Armate Ruse, dislocate în Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.