Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări importante la Bahmut: mercenarii Wagner pleacă, iar rușii trimit carne de tun

Bahmut

Rusia şi-a transferat forţele la Bahmut pentru a înlocui luptătorii din grupul Wagner, a declarat luni, în cadrul unui interviu acordat presei ucrainene, Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a Forţelor Armate Ucrainene, potrivit CNN, informează News.ro.

"Da, [Rusia] îşi roteşte în prezent unităţile [în Bahmut] - în primul rând având în vedere pierderile semnificative suferite de Grupul Wagner. Ei sunt forţaţi să o facă, nu din alt motiv", a declarat Cherevatyi.

"Unităţi ale forţelor aeropurtate şi unităţi de infanterie motorizată de intră [în Bahmut]. Ştim ce unităţi sunt; le cunoaştem comandanţii şi capacităţile de luptă". Cherevatyi a precizat că "toate aceste unităţi ruseşti participă la ostilităţi din 24 februarie 2022 şi au suferit pierderi semnificative".

El a mai spus că Rusia a folosit "soldaţi recent mobilizaţi" pentru a reface aceste unităţi. În ultimele zile, "dinamica confruntărilor de luptă în direcţia Bahmut a fost aproximativ aceeaşi", a declarat Cherevatyi. Comentariile lui Cherevatyi au fost preluate de ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Maliar, care a declarat că ruşii "înlocuiesc trupele de la Wagner cu unităţi regulate şi încearcă să stabilizeze apărarea în această zonă".

Duminică, şeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că predarea poziţiilor luptătorilor săi din Bakhmut către unităţile armatei ruse s-ar putea prelungi până la 5 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.