Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări în Marea Neagră: Prima dintre cele șase nave străine blocate în port a plecat din Mariupol pe coridorul organizat de ruși

Azov Concord

Prima navă străină a părăsit portul Mariupol de-a lungul coridorului organizat de armata rusă, a relatat agenția rusă RIA Novosti.

Nava tucească de mărfuri uscate Azov Concord, sub pavilionul Maltei, însoțită de nave de război rusești, s-a îndreptat spre Novorossiysk .

În timpul luptelor pentru Mariupol, nava a fost avariată, dar armatorul a reușit să restabilească toate sistemele și să recruteze un echipaj. Înainte de a pleca, compania a achitat integral cu servicii portuare.

Și nava bulgărească Tsarevna își finalizează pregătirile tehnice și actele pentru a părăsi portul Mariupol, a declarat contraamiralul Viktor Kochemazov, comandantul bazei navale Novorossiysk.

„Lucrurile sunt în curs de desfășurare. Tsarevna se pregătește să plece în scurt timp, după ce își va finaliza pregătirile tehnice, strângerea echipajului, toate procedurile privind actele vamale de control la frontieră”, a declarat Kochemazov pentru TASS.

Anterior, șeful Centrului Național de Control al Apărării din Rusia, Mihail Mizintsev, a informat că șase nave străine rămân în portul Mariupol: Tsarevna (Bulgaria), Azburg (Republica Dominicană), Smarta (Liberia), Blue Star (Panama), Azov Concord (Turcia) și Lady Augusta (Jamaica).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.