Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări la vârful armatei ruse: Comandantul Grupului de Forțe Est ar fi fost demis

Rustam Muradov

Ca urmare a pierderilor grele din Grupul de Forțe de Est, Ministerul rus al Apărării l-a demis „foarte probabil” pe generalul colonel Rustam Muradov din funcția de comandant, a informat Ministerul Apărării al Regatului Unit pe 6 aprilie, potrivit The Kyiv Independent.

Potrivit informațiilor actualizate, demiterea unor oficiali militari ruși de rang înalt precum Muradov este „probabil” să continue, având în vedere incapacitatea Rusiei de a-și atinge obiectivul de a ocupa întreaga regiune Donbas a Ucrainei.

Muradov a intrat în rolul de comandant al Grupului de Forțe de Est după eșecul acestuia în atacul asupra Kievului din nord-vest la începutul invaziei la scară largă.

De când Muradov a devenit comandant, Grupul de Forțe de Est a suferit „pierderi excepțional de grele” și nu a reușit să captureze Vuhledar în regiunea Donețk, ca urmare a unor atacuri prost concepute.

Eșecurile operațiunilor Grupului de Forțe de Est din regiunea Donețk au provocat critici nu numai din partea comentatorilor ruși, ci și a propriilor trupe ale lui Muradov, a scris Ministerul Apărării din Regatul Unit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.