Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiunea 'Căştilor albastre' în Haiti se încheie

castile albastre

Consiliul de Securitate al ONU a decis joi încheierea misiunii 'Căştilor albastre' în Haiti, care va fi înlocuită cu o forţă de poliţie mai restrânsă, relatează AFP. Rezoluţia în acest sens adoptată în unanimitate de Consiliul de Securitate prevede încheierea Misiunii ONU pentru stabilizare în Haiti (MINUSTAH) până la jumătatea lunii octombrie.

MINUSTAH a fost desfăşurată în 2004 după plecarea de la putere a preşedintelui Jean-Bertrand Aristide, în vederea ţinerii sub control a violenţelor din Haiti. Misiunea a trebuit să facă faţă unei mari lipse de încredere din partea populaţiei haitiene, în special după 2010 în contextul apariţiei unei epidemii de holeră introduse în Haiti de militari nepalezi din 'Căştile albastre'. Epidemia a cauzat moartea a 9.000 de haitieni până în prezent, conform Agerpres.

În prezent, la MINUSTAH iau parte 2.370 de 'Căşti albastre'. O forţă de poliţie mai redusă va avea sarcina de a ajuta poliţia locală să asigure stabilitatea şi va supraveghea situaţia drepturilor omului în Haiti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.