Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiunea Corpului de control trimis la Şcoala 'Nicolae Titulescu' s-a încheiat: Anuntul făcut de Ligia Deca

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, luni, că misiunea Corpului de control trimis la Şcoala "Nicolae Titulescu" din Bucureşti, unde un copil ar fi fost abuzat sexual de un coleg, s-a terminat vineri, în prezent lucrându-se la elaborarea raportului, potrivit Agerpres.

"Corpul de control al ministrului a avut o misiune care a durat până vineri inclusiv. Raportul este în elaborare. Când vom avea rezultatele şi concluziile, împreună cu recomandările Corpului de control, le vom face publice", a spus, la Alba Iulia, Ligia Deca, întrebată fiind pe acest subiect.

Ministrul Educaţiei a anunţat, în 5 martie, că va trimite Corpul de control al ministerului la Şcoala "Nicolae Titulescu", pentru a avea şi un punct de vedere suplimentar.

"Imediat ce am fost notificaţi, am discutat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a avut un control la faţa locului. Ne-a remis un raport în această dimineaţă. În plus, am decis ca începând de astăzi să trimitem Corpul de control al Ministerului Educaţiei pentru a avea şi un punct de vedere suplimentar, obiectiv, în aşa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea şi adresarea cazurilor de violenţă în şcoli sunt respectate", a declarat, în 5 martie, ministrul Ligia Deca.

Potrivit ministrului, raportul conţine o serie de constatări privind neinformarea unor entităţi care ar fi trebuit să fie sesizate în acest caz.

Ligia Deca a menţionat că Ministerul Educaţiei a aflat din presă despre subiect.

Dacă se va constata când a fost încălcată procedura, cei responsabili vor suporta toate rigorile legii, a subliniat ministrul.

"Trebuie să avem zero toleranţă pentru abateri, pentru că siguranţa copiilor în şcoală este primordială. În acest moment, avem o serie întreagă de proceduri în desfăşurare. Atât ancheta, da, care se desfăşoară de către Parchet, controlul care a fost desfăşurat de către inspectorat şi acum Corpul de control. Mi se pare normal să avem profesionist realizate aceste verificări, ca abia apoi să putem trage nişte concluzie. Înainte de a putea lua măsuri de sancţionare trebuie să avem un raport care să documenteze toate încălcările legislaţiei. Imediat ce vom avea acest raport şi el va documenta sau nu astfel de încălcări, vom putea lua toate măsurile legale. Credeţi-ne că nu dorim ca niciun om responsabil, da, să rămână în afara rigorilor legii. Este absolut normal ca cei care au greşit să fie sancţionaţi", a transmis Deca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.