Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiunea de salvare a submersibilului Titan: Toate comunicațiile au fost pierdute. S-a deschis o fereastră de misiune după zile de vreme rea

universul.net
titanic epava

Echipele de salvare și-au extins căutările, încercând să găsească submersibilul Titan, care ducea turiști să vadă epava Titanicului și a dispărut, cu cinci persoane la bord și oxigen limitat, notează Mediafax.

Toate comunicațiile au fost pierdute cu ambarcațiunea Titan în timpul unei coborâri duminică spre Titanic.

Submersibilul avea cinci persoane la bord, printre care miliardarul britanic Hamish Harding, magnatul pakistanez Shahzada Dawood și fiul său Suleman, potrivit AFP.

Gărzile de coastă americană și canadiană au desfășurat nave și avioane în căutarea navei, care are oxigen pentru doar patru zile.

Contraamiralul John Mauger, care conduce operațiunile de căutare, a declarat pentru ABC News că salvatorii au cercetat o zonă de aproximativ 13.000 de km pătrați. Mauger a precizat că un avion P-3 din Canada a aruncat balize sonar în zona epavei Titanicului pentru a capta orice sunet provenit de la micul submarin.

Institutul oceanografic francez a declarat că trimite un robot submarin de mare adâncime pentru a ajuta eforturile.

Într-un mesaj postat pe Instagram chiar înainte de scufundare, Harding a spus că s-a deschis „o fereastră de misiune” după zile de vreme rea. Printre membrii echipajului pe care l-a numit se numără Paul-Henry Nargeolet, un scafandru veteran și expert în epava Titanicului.

Potrivit unor informații neconfirmate, cea de-a cincea persoană aflată la bord era Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate Expeditions, care operează scufundările turistice.

Mike Reiss, un scriitor de televiziune american care a vizitat anul trecut epava Titanicului cu același submersibil, a declarat pentru BBC că experiența a fost dezorientatoare. Presiunea la acea adâncime este de 400 de ori mai mare decât la nivelul mării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.