Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiunea Naţiunilor Unite în Afganistan se declară 'profund îngrijorată' de informaţiile privind arestarea unor jurnalişti de la TOLOnews

nonguvernamental.org
news stiri presa jurnalism jurnalisti

Misiunea Naţiunilor Unite în Afganistan s-a declarat vineri "profund îngrijorată" de informaţiile despre arestarea de către regimul taliban a jurnaliştilor de la postul de televiziune independent TOLOnews, transmite AFP.

"Preocupări crescânde în această seară în Afganistan legate de informaţii credibile despre noi arestări arbitrare de către talibani a unor jurnalişti de la @Tolonews", a indicat pe Twitter Misiunea de Asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA).

Naţiunile Unite cer "eliberarea tuturor persoanelor luate de trăgători şi încetarea intimidărilor şi ameninţărilor împotriva jurnaliştilor şi presei independente", a adăugat Misiunea, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit informaţiilor care au început să circule în Afganistan, mulţi angajaţi ai canalului TOLO au fost arestaţi joi seară de serviciile talibane de informaţii, dar nu a fost obţinută nicio confirmare din partea canalului de televiziune.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au condamnat abuzurile la adresa libertăţii presei şi atacurile tot mai multe numeroase vizând jurnaliştii de la preluarea puterii de talibani în august 2021.

Sub precedentul regim al talibanilor în Afganistan, din 1996 până în 2001, televiziunea, cinematografele şi celelalte forme de divertisment au fost interzise, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.