Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiunea OSCE/ODIHR a subliniat amestecul conducerii Republicii Moldova în procesul electoral

Belarus Feed
OSCE

Observatorii din partea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au subliniat amestecul Guvernului Republicii Moldova în alegerile locale generale din 5 noiembrie, a declarat în cadrul unei conferințe de presă șeful misiunii de monitorizare a Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), Corien Jonker.

"Suntem îngrijorați de folosirea amplă de către puterea executivă a condițiilor de urgență pentru a împiedica mulți candidați să participe la alegeri în ultimul moment, precum și pentru a bloca activitatea presei" - a spus Jonker.

Potrivit afirmaţiilor acesteia, restricțiile privind libertatea de exprimare "nu par proporționale cu încălcările" comise de aceste mass-media.

"Solicităm o revizuire a competențelor largi ale Comisiei pentru Situații de Urgență. Pentru a promova reformele democratice în Republica Moldova, aceste probleme necesită rezolvare urgentă atât în ​​cadrul legislativ, cât și în practică" - se arată în declaraţie.

Observatorii au mai subliniat că majorarea salariilor și plățile unice ale funcționarilor publici înainte de alegeri, precum și campania deschisă desfășurată de premierul Dorin Recean, "au estompat linia dintre partid și stat".

Raportul atrage atenția asupra faptului că majoritatea membrilor Comisiei Electorale Centrale au fost numiți de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de guvernământ, ridicând semne de întrebare cu privire la imparțialitatea acestui organ. Totuși, Comisia Electorală Centrală se bucură în continuare de încrederea populației, se arată în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.