Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MISTER! Erau momente când programul de pază al paznicilor insulei Belina era anulat brusc - DNA afirma că Dragnea se comporta ca posesor al locului

https://www.phon.ro/
Paznic

Angajați ai firmei de pază contractată pentru servicii la insula Belina în din 2016 până în prezent au dat pe rând cu subsemnatul în fața judecătorului de la Tribunalul București care are în lucru dosarul fostului vicepremier al Românie, Sevil Shhaideh.

Acești au povestit pe rând despre cele văzute acolo, respectiv despre clădiri, bunuri, despre cum se proceda cu persoanele necunoscute sau despre cine dădea ordinele.

Citește și: DNA: Liviu Dragnea se comporta cel puţin ca un adevărat posesor al insulei Belina. Apariția unui heliport, menită să deservească descinderilor sale

Dintre toate declarațiile date o anume idee atrage atenția.

Mai mulți paznici au confirmat la întrebările procurorului DNA dar și judecătorului de caz că au fost seri sau yile în care programul de pază era anulat pentru tura care urma fără a li se oferi explicații.

De regulă, au explicat aceștia mesajul era transmis de compania la care lucrau respectiv de către dispecer în cazul în care aceștia erau deja aflați în teren dar la alte obiective.

„Am fost sunați de câteva ori și ni s-a spus sa nu mergem deloc pentru a asigura paza”, a spus unul dintre paznicii chestionați de judecător.

Citește și: Noi martori vor povesti la Tribunal ce se petrecea cu insula Belina în era Liviu Dragnea - Dosarul fostului vicepremier Shhaideh are termen în plin protest

„Au fost situații când nu ne-am dus la baltă. Ne anunță baza să nu mergem. Nu știu de ce”, a spus un altul când a fost întrebat de magistrați.

În altă ordine de idei unul dintre paznici a mai arătat că erau două puncte fixe de pază, dotate cu baracă. Unul la intrarea pe zona peninsulară și al doilea în fața unei clădiri cu etaj aflată în construcție la momentul la care el se afla acolo.

Deși au fost întrebați punctual și de judecător dar și de procuror de ce nu era nevoie de pază în acele momente și cine dădea concret ordinele aceste chestiuni au rămas nelămurite, niciunul dintre martori nu a putut oferi răspunsuri elocvente.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.