Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mister în Cuba: 5 generali de rang înalt au murit în doar 10 zile pe fondul protestelor antiguvernamentale înăbușite dur

Cinci generali de rang înalt au murit în doar zece zile în condiții suspecte în Cuba. Guvernul cubanez nu a comunicat cauza deceselor. Moartea celor cinci generali survine pe fondul protestelor antiguvernamentale înăbușite dur de autorități; o parte din ei au fost apropiați de Fidel Castro, fostul conducător al Cubei.

Un focar de coronavirus în timpul unei întâlniri față în față după revolta din 11 iulie este o posibilă cauză, dar guvernul cubanez nu a raportat dacă a fost cazul de așa ceva. Cazurile COVID au crescut în Cuba în ultima lună. Pe 24 iunie, au existat 1.880 de cazuri noi. Pe 24 iulie, au existat 7.732 de cazuri noi. Cuba a înregistrat peste 341.000 de cazuri și 2.417 decese.

Iată lista generalilor morți:

Armando Choy Rodriguez

A murit pe 26 iulie. Choy Rodriguez a fost general de brigadă. A fost autor și istoric de origine chineză și fondatorul mișcării din 26 iulie din Villa Clara. Universitatea Centrală „Marta Abreu” din Las Villas a scris pe Twitter că a murit luni seara. Avea 87 de ani.

Rubén Martínez Puente

A murit pe 24 iulie. Martínez Puente era general în rezervă. I s-a atribuit ordinul de a doborî avioanele lui Hermanos al Rescate, un grup de piloți care au căutat și au ajutat migranții pe mare. Ministerul de Interne al Republicii Cuba a anunțat că a murit sâmbătă. Avea 79 de ani.

Marcelo Verdecia Perdomo

A murit pe 20 iulie. Verdecia Perdomo era general de brigadă în rezervă. El a fost unul dintre gărzile de corp ale lui Fidel Castro. Granma, ziarul guvernului cubanez, a raportat moartea sa pe 20 iulie.

Manuel Eduardo Lastres Pacheco

A murit pe 19 iulie. Era șeful armatei din est. Televiziunea guvernului cubanez a raportat că a murit pe 19 iulie. El a fost cel mai mândru că s-a alăturat gherilei lui Fidel Castro în 1957 și că a luptat sub comanda lui Ernesto "Che" Guevara.

Agustín Peña Porres

A murit pe 17 iulie. Peña Porres era șeful armatei occidentale. A fost delegat în Congresul VIII-lea al Partidului Comunist și a fost membru al Comitetului Central.

Vezi și: TENSIUNE Cuba dă vina pe SUA pentru protestele istorice care au izbucnit în ţară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.