Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mister total în jurul descoperirii în Italia a lucrării lui Bansky, furată de la Paris

https://www.wmagazine.com/story/banksy-identity-revealed-goldie
Bansky

O lucrare realizată de Banksy şi furată anul trecut de la sala de concerte Bataclan din Paris, scena unui atac terorist în 2015, a fost regăsită într-o fermă din centrul Italiei, dar traseul pe care l-a urmat până acolo rămâne neclar, au precizat joi autorităţile, informează DPA, potrivit Agerpres.

''Ancheta urmează să clarifice modalitatea prin care lucrarea a ajuns în Italia şi rolul pe care l-au jucat italienii implicaţi (în acest caz)'', a precizat poliţia într-un comunicat.

Banksy a pictat imaginea unei tinere îndurerate pe uşa unei ieşiri de urgenţă de la sala de concerte Bataclan, unde 90 de persoane au fost ucise pe 13 noiembrie 2015, în urma unui atac terorist.

Uşa a fost furată pe 26 ianuarie 2019, dar Michele Renzo, procuror-şef al localităţii l'Aquila (capitala regiunii Abruzzo), a anunţat miercuri găsirea acesteia.

Potrivit carabinierilor, lucrarea era ''bine ascunsă în podul'' unei case al cărei proprietar este un cetăţean italian cu domiciliul în Tortoreto, un oraş la circa 85 de kilometri nord-est de l'Aquila.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

A fost ''depozitat într-un loc izolat, dar fără precauţiile la care te-ai aştepta în cazul unui obiect foarte preţios'', a spus Renzo joi pe marginea unei conferinţe de presă.

Uşa recuperată a fost prezentată publicului în timpul conferinţei de presă, cu prilejul căreia, potrivit ziarului local Il Centro, autorităţile au anunţat că nu au făcut nicio arestare.

Potrivit Il Centro, un cetăţean francez este anchetat pentru comerţ cu bunuri furate, iar ferma unde a fost descoperită uşa era locuită de cetăţeni chinezi care nu păreau să cunoască valoarea lucrării.

Banksy este pseudonimul unui artist britanic care nu-şi dezvăluie identitatea şi ale cărui lucrări sunt extrem de populare şi obţin sume importante la licitaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.