Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterele relaţiei Klaus Iohannis - Augustin Lazăr: În 2016 'nu se cunoşteau', în 2018 Toader îi contrazice

Inquam Photos/Octav Ganea
Klaus Iohannis Augustin Lazar la bilantul Ministerului Public

Ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri, în declarația legată de evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, că acesta a fost numit de președinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul de candidatură conținând însă o rezoluție de clasare a unui dosar penal care îl viza pe Klaus Iohannis.

În octombrie 2016, într-o replică pentru Tăriceanu şi Băsescu, preşedintele Iohannis susţinea că nu a fost urmărit penal niciodată şi nu a avut dosare. ''Dacă vă referiţi la câteva afirmaţii despre dosare pe care cică le-aş fi avut, pot să vă reconfirm că eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodată, în nicio calitate urmărit penal. Foarte simplu, se poate verifica fără niciun fel de problemă. Nu trebuie să aibă niciun fel de emoţii, nu am fost urmărit penal, nu am avut dosare, nu am avut probleme'', declara Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Mierea cu scorţişoară, combinaţie din medicina tradiţională chineză: Lista bolilor pe care le tratează

În aprilie 2016, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că încă de la începutul anilor 2000, la structurile de poliţie din judeţul Alba au fost depuse sesizări în legătură cu retrocedări imobiliare către Forumul Democrat al Germanilor din România, al cărui preşedinte era Klaus Iohannis.

O parte dintre aceste sesizări au ajuns, după mai mulţi ani, pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde Augustin Lazăr ocupa funcţia de procuror general adjunct, cauzele fiind clasate. Referitor la acest subiect, magistratul Augustin Lazăr a declarat: "Noi am soluţionat o multitudine de dosare în care s-au dat multe soluţii referitoare la o multitudine de persoane, unele şi publice. Toate au fost legale şi temeinice. Orice soluţie poate fi contestată".

"Nu l-am cunoscut pe preşedintele Klaus Iohannis, nu am avut onoarea. Probabil că o să îl cunosc cândva. Nu îmi datorez cariera profesională nimănui. Mi-am susţinut examenele cu onor, am patru examene de procuror general pe care le-am luat fără să cunosc pe nimeni", a declarat Augustin Lazăr pentru MEDIAFAX.

Ministrul Toader şi-a exprimat nedumerirea în privinţa includerii în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr a unei ordonanţe de clasare a unui dosar care îl viza tocmai pe omul care urma să semneze sau să refuze numirea sa.

CITEȘTE ȘI: Pericolul din sticlele de ulei. Medicii recomandă renunţarea la acest produs .

 


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.