Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterul a fost risipit! Celelebrul artist anonim Banksy a fost deconspirat: A fost filmat, pentru prima dată

Presa britanică a publicat joi imagini în premieră cu misteriosul artist Banksy îl înfăţişează pe britanic în timp ce lucrează. Instantaneele au fost publicate de fostul agent, arată mirror.co.uk, potrivit digi24.ro.

Fanii enigmaticului artist Banksy au şansa de a vedea pentru prima dată „omul din spatele misterului” sau doar spatele acestuia. Agentul, fost fotograf al artistului britanic, a publicat imagini cu acesta, în premieră, după mai bine de 10 ani petrecuţi lucrând împreună, scrie Mirror.co.uk, citat de Mediafax.

Steve Lazarides, agentul şi fostul fotograf al lui Banksy, publică imagini nemaivăzute până acum, în cadrul unei cărţi de 250 de pagini numită „Banksy Captured”, aceasta documentând procesul de lucru al celebrului artist.

Steve Lazarides a lucrat cu Banksy de la începuturile carierei artistului, iar multe dintre fotografiile lansate nu au mai fost văzute până acum. De asemenea, Lazarides va oferi şi printuri cu desenele realizate de Banksy la preţuri accesibile în încercarea de a oferi arta unui public mai larg.

Citește și: Rareș Bogdan: În secunda în care vom avea guvernul valid sper din tot sufletul să nu treacă mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţii şi subprefecţii

Banksy este celebru pentru desenele sale de tip graffiti realizate pe diverse clădiri importante, însoţite adeseori de comentarii cu tentă socială. Considerat un reprezentant al curentului street art, el este renumit pentru faptul că îşi tachinează publicul, dar şi autorităţile, iar lucrările sale sunt extrem de originale, făcându-i pe privitori să vadă lucrurile într-o cu totul altă lumină.

Acesta a apărut în documentarul "Exit Through the Gift Shop", pe care l-a şi regizat şi în care îşi prezintă opera, fără a-şi dezvălui însă nicio secundă chipul. Filmul său a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 2011.

În 2009, el şi-a instalat 100 de opere în muzeul de artă din Bristol chiar în faţa oficialilor prezenţi la un vernisaj. În trecut, Banksy a reuşit să introducă pe ascuns în incinta Disneyland o statuie în mărime naturală ce reprezenta un deţinut de la Guantanamo. În toamna anului 2013, operele sale au fost prezentate într-o expoziţie inedită pe zidurile clădirilor din New York. Desenele artistului britanic au fost protejate cu grilaje şi agenţi de pază.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.