Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Misterul cimitirelor de mașini electrice din China: mii de vehicule noi și funcționale au fost abandonate pe câmpuri

Captura video
masini electrice china

China a devenit o putere mondială în ceea ce privește producția și vânzările de vehicule electrice. Dar această ascensiune ar putea avea și o parte întunecată din cauza regimului comunist. Mii de mașini electrice noi au ajuns să fie abandonate pe câmpuri, dar o explicație foarte clară nu există, informează Inside China Auto.

Unele dintre aceste vehicule electrice par a fi modelele Geely Kandi K10 EV, Neta V și BYD e3. Aceste mașini sunt parcate pe câmpuri în districtele din Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang din estul Chinei.

Scena pare sinistră, deoarece vopseaua albă este pătată de straturi de praf și anvelopele sunt parțial acoperite de iarba care le invadează. Totuși, interiorul mașinilor ne lasă să înțelegem că ar fi noi, deoarece husele din plastic ale scaunelor sunt neatinse, iar ecranele încă strălucesc.

Două explicații pentru ciudatul fenomen

Multe dintre autoturismele care zac abandonate au făcut parte din flote auto de ride-sharing sau car-sharing și au aparținut unor companii care nu mai activează pe piața chineză. Multe dintre modelele de pe câmp sunt Neta V sau BAIC BJEV EC3, mașini electrice care au fost folosite doar pentru astfel de servicii.

În ultimii ani, mai multe servicii de car-sharing au dat faliment în China și se pare că aceștia au abandonat mașinile pe câmpuri.

De asemenea, se pare că producătorii chinezi de vehicule electrice înregistrează mașinile și pretind că le-au vândut pentru a arăta confirma planul și a obține subvenții de la guvern. La fel ca în România comunistă, fabricile trebuie să realizeze planul indiferent de condițiile de piață.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.