Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitică Popescu împlinește 85 de ani. Actorul va fi aniversat la 'Duminica Filmului Românesc' pe TVR 2

Digi 24
mitică popescu

Cea de-a 85-a aniversare a actorului Mitică Popescu va fi marcată, la „Duminica Filmului Românesc” de la TVR 2, prin difuzarea a două dintre producţiile de referinţă în care a jucat, conform news.ro.

Pe 5 decembrie vor fi difuzate „Gustul şi culoarea fericirii” (1978), de la ora 13:10, şi „Vânătoarea de vulpi” (1980), de la ora 20:10.

„În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos şi îmi mai doresc ca oamenii, din simple cunoştinţe, să redevină prieteni, ca înainte de pandemie, nenorocirea asta care s-a abătut asupra noastră. Îmi pare rău că aceste momente dificile nu ne-au apropiat. Sper însă să devenim mai înţelepţi şi îmi doresc să se facă filme bune şi pentru noi. Mai sper să mă ajute Dumnezeu să trăiesc... cât vrea el. Pentru că, aşa cum se întâmplă şi în cazul talentului, totul e de la Dumnezeu”, a transmis într-un comunicati Mitică Popescu, prezentatorul emisiunii „D`ale lu` Mitică", la împlinirea vârstei de 85 de ani.

Mitică Popescu a împlinit pe 2 decembrie vârsta de 85 de ani. Actorul cu o filmografie diversă, de la producţii de comedie până la drame care au încântat generaţii de cinefili.

„În «Gustul şi culoarea fericirii» a fost primul meu rol principal. Şantierul unde a fost filmat este undeva prin Bucureştii Noi şi, de câte ori trec prin zona aceea, îmi amintesc cu nostalgie. Nu mi-a fost greu la filmări, pentru că eram obişnuit de la teatru să studiez cu multă atenţie textul, iar echipa a fost foarte bună”.

Filmul spune povestea lui Grigore Romcescu, un tânăr inginer constructor, detaşat ca diriginte de şantier pentru a ridica o ţesătorie într-un orăşel de provincie. El intră în conflict cu directorul de investiţii al întreprinderii din cauza corectitudinii cu care aplică normele de producţie, precum şi din pricina nonconformismului său. Regia este semnată de Felicia Cernăianu, iar din distribuţie fac parte actorii Cornelia Gheorghiu, Vasile Cosma, Dorel Vişan şi Gheorghe Visu.

Legat de filmările pentru „Vânătoarea de vulpi”, Mitică Popescu îşi aminteşte că atunci l-a cunoscut pe regizorul Mircea Danieliuc şi că acesta vorbise deja cu Dinu Săraru ca să fie ales în distribuţie.

Filmul „Vânătoarea de vulpi” , după romanul lui Dinu Săraru „Nişte ţărăni”, a fost regizat de Daneliuc şi reuneşte în distribuţie actori ca Mircea Diaconu, Gheorghe Cozorici şi Valeria Seciu.

În anii '50, într-un sat românesc, ţăranul Năiţă Lucean se opune cu încăpăţânare colectivizării, prin toate tertipurile. Simte instinctiv că acest lucru nu-i poate aduce decât rău, odată ce ar ceda statului pământul şi vitele crescute cu atâta efort. Singura certitudine pe care o are este proprietatea unui pământ insuficient şi neroditor. Deşi ţine cu dinţii de aceasta, ideea binelui colectiv îi este impusă prin forţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.