Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miting DE AMPLOARE la Dacia: Mii de angajați din industria auto ies în stradă pentru a protesta împotriva deciziilor Guvernului

www.realitatea.net
proteste Dacia

Aproximativ 10.000 de angajaţi, în principal din industria auto, din care circa 5.000 ai Dacia, sunt aşteptaţi, marţi, la un miting în faţa Casei de cultură a sindicatelor din Mioveni, principala nemulţumire fiind trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, potrivit liderului Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), Nicolae Pavelescu.

Mitingul este programat să înceapă la ora 13.00, pe platoul din faţa Casei de cultură a sindicatelor din Mioveni.

Citește și: Ploi și vreme rece în România: Meteorologii au anunțat prognoza pentru următoarele zile

Sindicaliştii vor protesta faţă de trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi faţă de de întârzierile în cazul autostrăzii Sibiu-Piteşti, dar cer şi un contract colectiv la nivel de ramură industrială, potrivit liderului Sindicatului Autoturisme Dacia, Nicolae Pavelescu.

El a precizat că protestul efectiv va dura o oră şi jumătate, dar durata totală a acestuia se va întinde la trei ore, iar producţia va fi afectată cel mai probabil doar în ziua respectivă, urmând ca decalajul să fie recuperat până la finalul lunii.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose, aflaţi, joi, în vizită în judeţul Hunedoara, au susţinut din nou că trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat nu va genera reduceri de salarii ci, dimpotrivă, "este pentru prima dată când se măresc salariile într-un mod serios pentru toată lumea".

Dragnea a spus că "niciun om de afaceri normal la cap şi de bună-credinţă nu îşi va permite să se folosească de această modificare pentru a scădea salariul angajatului", în timp ce premierul a criticat şi ironizat sindicatele, susţinând că sunt de neînţeles şi că "au ajuns la o logică strâmbă plecând de la premisa că "închidem ţara şi n-o să mai muncească nici albinele".

Citește și: Polițiștii au făcut 'RAVAGII' printre șoferi: Oamenii legii au prins un conducător auto care circula cu o viteză HALUCINANTĂ

Luni ar fi urmat să fie o şedinţă de extraordinară consacrată adoptării măsurilor fiscale, după ce aceasta a fost amânată vineri. La Asociaţia Muncipiilor premierul a spus că miercuri este şedinţa de Guvern, însă a exclus discutarea transferului contribuţiilor către angajaţi. Ulterior, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, însă, că a avut o discuţie cu premierul Mihai Tudose şi cu liderul PSD Liviu Dragnea, iar ordonanţa de urgenţă privind noile măsuri fiscale va intra miercuri în şedinţa de Guvern.

”Se poate aplica Legea salarizării fără niciun fel de probleme. În momentul în care a fost gândit transferul contribuţiilor ca măsură în programul de guvernare a fost luat în calcul tot ansamblul măsurilor fiscale şi nu va fi niciun efect negativ asupra legii salarizării”, a susţinut Mişa, conform News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.