Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miting pro-Erdogan, interzis de autorităţile locale în Austria

www.mirajnews.com
Recep Erdogan

O localitate austriacă a interzis vineri desfăşurarea unui miting electoral în prezenţa unui membru al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), la putere la Ankara, din cauza 'riscurilor de perturbare a ordinii publice' înaintea unui controversat referendum în Turcia, informează AFP. Reuniunea, care era prevăzută pentru începutul serii la Hoerbranz din statul federal Vorarlberg (vest), a fost anunţată ca o simplă 'prezentare de carte' cu participarea fostului ministru al energiei Taner Yildiz. Cu toate acestea, s-a aflat că în realitate ar fi fost vorba de o 'reuniune electorală', la care erau aşteptaţi să participe circa 400 de persoane, potrivit poliţiei.

Mai multe mitinguri europene prevăzute de AKP înainte de referendumul din 16 aprilie, destinat să întărească puterile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, au făcut obiectul unor interdicţii, în special în Germania. Şeful diplomaţiei austriece, Sebastian Kurz, i-a solicitat vineri Ankarei să 'nu exporte politica internă turcă în Austria'. 'Aceasta dăunează integrării în Austria', a subliniat el într-un comunicat.

Responsabili politici locali au cerut totodată interzicerea unui alt miting turc prevăzut pentru sâmbătă seara la Linz (nord), în prezenţa unui deputat al AKP, Muhammer Mufit Aydin. Circa 360.000 de persoane de origine turcă trăiesc în prezent în Austria, dintre care 117.000 sunt cetăţeni turci. Austria, ale cărei relaţii cu Ankara sunt foarte proaste după represaliile care au urmat tentativei de puci împotriva lui Erdogan, în iulie anul trecut, a invocat riscuri de tensiuni cu minoritatea kurdă, conform Agerpres. Marea coaliţie de centru-dreapta, la putere la Viena, este dezbinată de mai multe zile asupra formulării unui proiect de lege care ar urma să interzică oficial intervenţiile electorale ale oamenilor politici străini pe teritoriul naţional austriac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.