Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Andrei amintește unicul dor al lui Avram Iancu: Să-mi văd națiunea fericită

Covasna Media
Andrei Episcopul Covasnei şi Harghitei

„Să ne aducem aminte de Avram Iancu și de apoftegma pe care ne-a lăsat-o: «Unicul dor al vieții mele este să-mi văd națiunea fericită». Tare bine ar fi dacă toți politicienii ar cunoaște-o și ar pune-o în aplicare.”, a spus Mitropolitul Andrei în cuvântarea rostită vineri la Simpozionul „Moții-făuritori de istorie națională”.

Organizat de Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România, în parteneriat cu Despărțământul Cluj al Astrei și Fundația Carpatica, evenimentul s-a desfășurat vineri, 04 septembrie, începând cu ora 16:00, în sala „Reduta” a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, notează Basilica.ro.

Au participat istorici de seamă și oameni de cultură din mediul academic clujean.

Potrivit președintelui Societății „Avram Iancu” din România, Tiberiu Groza, manifestarea a avut menirea „de a evidenția contribuția locuitorilor din Munții Apuseni la istoria Transilvaniei și la făurirea României Mari, în anul în care s-au împlinit 100 de ani de la semnarea tratatului de pace de la Trianon, tratat care a recunoscut internațional realizarea Marii Uniri și constituirea României Mari”.

Cu acest prilej, a fost lansat și numărul 68 al Revistei „Iancule Mare”, publicație editată de Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu”.

Pentru a respecta restricțiile cauzate de pandemie, participarea la simpozion a fost limitată la maximum 50 de persoane, cu respectarea distanțării fizice și a regulilor de siguranță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.