Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Andrei Andreicuţ a amintit de pildele Sfinților Petru și Pavel: În cer nu ajung numai sfinţii, să ne sfinţim viaţa şi să fim sfinţi mititei

ips andrei andreicut

Mitropolitul Andrei Andreicuţ a amintit de pildele Sfinților Petru și Pavel: În cer nu ajung numai sfinţii, să ne sfinţim viaţa şi să fim sfinţi mititei

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, a transmis, joi, cu ocazia liturghiei arhiereşti susţinute la hramul Catedralei Episcopale din Huşi, că Sfinţii apostoli Petru şi Pavel trebuie să fie un exemplu pentru credincioşi.

Amintind de pildele celor doi apostoli, înaltul ierarh a vorbit despre cele şapte "trepte" pe care oamenii trebuie să le urce pentru a-şi sfinţi viaţa spunând că acestea sunt: credinţa, frica de Dumnezeu, pocăinţa, înfrânarea, răbdarea, nădejdea şi unirea cu Hristos.

"Asta este exigenţa Sfinţilor apostoli Petru şi Pavel, să ne sfinţim viaţa. Este un cuvânt care ni se pare pretenţios, dar să ştiţi că în cer nu ajung numai sfinţii, că nu dorim să ajungem sfinţi mari, dar să ne sfinţim viaţa şi să fim sfinţi mititei, să ajungem şi noi lângă Mântuitorul Iisus Hristos, acolo unde sunt sfinţii apostoli Petru şi Pavel, care se roagă astăzi pentru noi", a afirmat mitropolitul Andrei Andreicuţ.

Și Ierarhul Huşilor, Ignatie, le-a transmis credincioşilor că este important să preia din învăţăturile celor doi apostoli

În cuvântul rostit la sfârşitul slujbei care a avut loc în Curtea Catedralei Episcopale, ierarhul Huşilor, Ignatie, le-a transmis credincioşilor că este important să preia din învăţăturile celor doi apostoli.

"Biserica îi cinsteşte în mod deosebit în această zi pe Sfinţii apostoli Petru şi Pavel, de la care putem învăţa lucruri minunate, extraordinare şi dătătoare de bucurie pentru sufletul nostru. De la sfântul apostol Petru învăţăm ce înseamnă să fim oameni sinceri, spontani în manifestarea credinţei noastre. Aşa cum reiese cu maximă pregnanţă din sfintele evanghelii, apostolul Petru a fost cel care, prin deschiderea inimii sale, prin sinceritatea sa, şi-a aşezat sufletul său întreg în faţa Domnului, aşa cum este el, cu neputinţe, cu slăbiciuni, dar şi cu puterea harului lui Dumnezeu. Sfântul apostol Pavel este cel care ne învaţă că în mărturisirea credinţei trebuie să îngemănăm, să conjugăm raţiunea şi cu inima noastră. A fost un om foarte inteligent, dar asta nu l-a dus în punctul de a se îngâmfa, de a se comporta cu înfumurare şi aroganţă faţă de cei pentru care a fost chemat să le vorbească despre Hristos. Întotdeauna inteligenţa sa extraordinară era dublată de multă smerenie", a spus episcopul Huşilor.

Peste 500 de oameni au participat, joi, la slujba oficiată cu ocazia hramului Catedralei Episcopale de înalţi ierarhi din România şi Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.