Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Ardealului a sfințit un ansamblu comemorativ la Brașov

Basilica.ro
Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a sfințit duminică Ansamblul comemorativ „Simbolurile neamului românesc” din cimitirul Bisericii „Schimbarea la Față” din Brașov. Proiectul a fost realizat de Asociația Columna din Brașov, cu sprijinul Parohiilor Blumăna II și VIII din oraș.

Ansamblul cuprinde o cruce de mari dimensiuni și busturile mai multor personalități din istoria neamului românesc, așezate în cimitirul brașovean în contextul Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul. Valoarea liturgică și culturală a cimitirelor, conform basilica.ro.

„Ne bucurăm să binecuvântăm astăzi acest monument al dăinuirii noastre aici, având ochii ridicați, în rugăciune, spre cer”, a spus părintele mitropolit.

„Crucea aceasta cuprinde toate crucile celor înmormântați aici, sufletele lor fiind în Împărăția Cerurilor. Este înconjurată de mărturii ale celor care sunt simboluri vrednice de urmat ale neamului românesc, sunt cei care stau la temelia a tot ceea ce suntem noi acum.”

După slujba de sfințire, Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Schimbarea la Față”. I-au fost alături Părintele Dănuț-Gheorghe Benga, Protopopul de Brașov, slujitorii bisericii și alți clerici locali. Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii.

„În momentul în care ne dorim să fim ai lui Hristos, trebuie să-L chemăm la noi, în casele noastre, în sufletele noastre și pentru ca să-L chemăm trebuie să mergem la El, acolo unde este El. Suntem acum cu toții prezenți aici, în biserică, pentru ca să-L rugăm pe Mântuitorul Hristos să vină și la noi”, a spus ierarhul în predica sa.

La final, părintele paroh Eugen Comșulea i-a mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală și i-a oferit în dar o icoană a Sfântului Mucenic Laurențiu.

După slujbă, credincioșii s-au închinat la racla în care se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adusă de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

În urma plecării la Domnul a Părintelui Episcop Gurie, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, este și locțiitor de episcop al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.