Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Banatului evidențiază iubirea nemărginită a lui Dumnezeu faţă de umanitate

basilica.ro
parinte lumina

Mitropolitul Banatului a evidenţiat în predica de Paşti iubirea nemărginită a lui Dumnezeu faţă de umanitate. Slujba Învierii a fost oficiată sâmbătă, la miezul nopţii, iar Sfânta Liturghie duminică dimineaţa, la Catedrala din Timişoara.

„Noi L-am pus pe Cruce, iar El ne-a pus atunci pe aripile veșniciei. Cum știe Dumnezeu să răsplătească omului: omul Îi dă Crucea, iar Dumnezeu, veșnicia! Crucea n-a putut opri iubirea lui Dumnezeu, iubirea trece dincolo de Cruce. Dumnezeu, chiar și atunci când este întristat, iubește”, a precizat ierarhul în omilia de la liturghie.

Ierarhul a definit iubirea drept „lacrima lui Dumnezeu care a căzut peste om; sângele vărsat de Hristos pentru noi”, scrie Basilica.ro.

Credincioşii prezenţi la Slujba Învierii, oficiată în noaptea de Paşti, au primit Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă în România pentru a douăsprezecea oară consecutiv.

Referitor la Sfânta Lumină, Mitropolitul Banatului a spus:

„Iubiți frați și surori în Domnul, și anul acesta, Cerul s-a milostivit de noi, creștinii ortodocși, trimițându-ne semnul veșniciei, semnul luminii din casa veșniciei, Sfânta Lumină, pe care o aveți fiecare în mâinile, sufletele și în inimile frățiilor voastre în momentul acesta. După câte ați văzut și din mass-media a fost adusă tocmai de la Ierusalim, din mormântul Domnului. Binecuvântat să fie Dumnezeu, ca tocmai de la Ierusalim până aici, în binecuvântatul Banat, a ajuns raza luminii Învierii lui Hristos”!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.