DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mitropolitul Banatului face apel la români să voteze la referendum: 'Ne îndreptăm spre o sclavie a păcatului'

mitropolitul banatului selejan

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, i-a încurajat, vineri, pe români să se prezinte la referendumul pentru refedinirea căsătoriei și să voteze pentru “apărarea familiei și copiilor României”, transmite MEDIAFAX.

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a arătat, vineri, într-un mesaj pe tema referendumului privind redefinirea familiei, că familia reprezintă o “instituție sacră”, care trebuie apărată.

CITEȘTE ȘI: Planta care purifică ficatul şi scade colesterolul. Cum trebuie consumată

“Comitetul de Inițiativă Cetățenească, susținut de Coaliția pentru Familie și de Platforma civică pentru drepturi și libertăți, împreună, au inițiat procesul de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituția României, în sensul în care „Căsătoria trebuie definită drept uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Această dorință este susținută de peste 3 milioane de cetăţeni care au semnat în favoarea acestei cauze. Cele 3 milioane de semnături vor produce consecinţele dorite, numai dacă 6 milioane de cetăţeni se vor prezenta la Referendumul din 6 şi 7 octombrie pentru revizuirea Constituţiei și vor vota în apărarea familiei, așa cum a binecuvântat-o Dumnezeu. Familia este pentru noi un proiect de ţară, pe care nu-l putem abandona. Familia este o instituţie sacră, un templu sacru, în care nu putem să intrăm fără să privim în ochii părinţilor noştri, mamă şi tată”, a declarat mitropolitul Banatului.

De asemenea, IPS Ioan Selejan i-a încurajat pe români să participe la referendumul pentru familie și să voteze “da”. “Vă îndemnăm, iubiţi credincioşi, să susţineţi activ acest demers şi să daţi curs solicitării noastre de a participa la referendumul pentru familie! Rămâneți statornici în credința strămoşească, votând ,,Da”, pentru apărarea familiei şi copiilor României”, a afirmat Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului a mai precizat, în mesajul transmis vineri. că “ne îndreptăm spre o sclavie a păcatului” și a “depărtării” de Iisus Hristos.

CITEȘTE ȘI: Studiu cu rezultate surpriză: Copiii născuţi în această lună sunt mai inteligenţi

“Dumnezeu l-a creat pe om liber, dar și responsabil. Libertatea a fost unul din darurile primite de om, pe care acesta l-a gestionat, poate, cel mai greu. Acest dar îl duce pe om la asemănarea cu Creatorul său, dar folosindu-l fără înțelepciune, îl pune intr-o altă ipostază, aceea de potrivnic iubirii Sale. Realitatea nu are timp, ea transcende timpul, iar prin Hristos și omului i se dă această posibilitatea de a transcende timpul și de a urca în corabia veșniciei lui Hristos. Azi asistăm parcă la o implozie a istoriei și fără să ne dăm seama ne îndreptăm spre o sclavie a păcatului și a depărtării de Hristos Domnul, Cel ce ne-a cercetat prin Întrupare. Noi, cei botezați în numele Sfintei Treimi, mărturisim că aparținem culturii și civilizației hristice. Principiile de viaţă şi cuvintele semănate de Hristos Domnul sunt hrana minții noastre. Ce fel de idei și gânduri semănăm azi în mintea copiilor? Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?”, a arătat IPS Ioan Selejan.

Referendumul pentru familie se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.