DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mitropolitul Clujului și cel al Germaniei au sărbătorit hramul Catedralei Mitropolitane din Nürnberg

basilica.ro
mitropolitul Clujului

Mitropolitul Clujului și cel al Germaniei au sărbătorit duminică, în avans, hramul Catedralei Mitropolitane din Nürnberg, „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir”, conform basilica.ro

Părintele Mitroplit Andrei a explicat Evanghelia și Apostolul zilei, făcând o legătură cu hramul catedralei, spunând despre Sf. Mc. Dimitrie că a fost biruitor în lupta cu păcatul.

La Sfânta Liturghie au fost pomeniți și Episcopii Gurie Georgiu și Vasile Flueraș.

Înaltpreasfințitul Parinte Andrei i-a oferit, la final, Înaltpreasfințiului Părinte Serafim Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru arhierei.

Mitropolitul Clujului i-a distins cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici pe Părintele Teofil Herineanu, consilierul economic al Arhiepiscopiei Germaniei și parohul comunității din Nürnberg, și pe Părintele Arhidiacon Dumitru Dura, secretar de cabinet al Mitropolitului Serafim.

Părintele Mitropolit Serafim i-a oferit Înaltpreasfințitului Parinte Andrei o icoană cu Sfântul Cuvios Serafim de Sarov și albumul „Catedrala Ortodoxă Română din Nürnberg: frescă şi istorie”, semnat de pictorii Grigore Popescu Muscel şi Maria Popescu Dragomir.

„Ne‑am bucurat că Înaltpreasfinţitul a răspuns la chemarea noastră şi astăzi ne‑a înfrumuseţat sărbătoarea hramului şi, de asemenea, sărbătoarea împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea parohiei ortodoxe române de aici din Nürnberg, prin părintele Mircea Basarab”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim.

Părintele Mitropolit Andrei se află în Germania într-un turneu de prezentare a cărții care i-a apărut în limba germană, Beichte und Kommunion („Spovedanie și comuniune”), tradusă de Părintele Jürgen Henkel.

Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir” este în acelaşi timp şi biserică parohială pentru comunitatea românească din Nürnberg şi împrejurimi, care numără peste 10.000 de credincioşi. Din anul 1976 a fost organizată ca filie a Parohiei „Naşterea Domnului” din München, iar din anul 1996 ca parohie de sine stătătoare.

Parohul comunităţii este preotul Teofil Herineanu, strănepotul vrednicului de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu al Clujului, care este şi consilierul economic al Arhiepiscopiei Germaniei.

Parohia organizează de mai mulţi ani Grădiniţa de duminică, precum şi cursuri de limbă şi cultură românească, la care sunt angajaţi benevol credincioşi cu pregătire de specialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.