Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Iosif: 'Singurătatea este cea mai mare boală pe care o avem noi astăzi, pe toate planurile, de la vârsta copilăriei până la vârsta adultă'

basilica.ro
Mitropolitul Iosif Parohia Uccle

La conferinţa organizată de hramul Catedralei Mitropolitane din Paris, Mitropolitul Iosif a vorbit despre singurătate, conform basilica.ro.

Deriva singurătăţii omului

„Gravitatea lumii în care trăim nu sunt bolile biologice care vin asupra noastră, ci sunt cele care ating sufletul omului”.

„Singurătatea este cea mai mare boală pe care o avem noi astăzi, pe toate planurile, de la vârsta copilăriei până la vârsta adultă. Vedem că este o stare teribilă pentru care noi creştinii este o urgenţă, dar nu ştim ce să facem”.

„Lumea merge într-o derivă, deriva singurătăţii omului, şi la aceasta se adaugă singurătatea firii umane, ontologică”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

”Dumnezeu nu ne ignoră

În cadrul evenimentului din 7 noiembrie, intitulat „Comuniunea dintre om și Dumnezeu prin rugăciune”, ierarhul a prezentat soluţia la această problemă.

„Iisus Hristos este culmea comuniunii dintre om şi Dumnezeu. În Hristos noi vedem cât de mult ne iubeşte Dumnezeu. Iar comuniunea între noi şi celălalt înseamnă să ne cunoaştem, să nu ne ignorăm şi să nu-L ignorăm pe Dumnezeu”.

„Noi ştim că Dumnezeu nu ne ignoră, dar nu credem că nu ne ignoră. Şi atunci suferinţa noastră este teribilă, pentru că noi nu avem convingerea lăuntrică că Dumnezeu nu ne ignoră. La fiecare pas, El ne spune Sunt aici!”.

Rugăciune

Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale a punctat: „Ca să-L cunoaştem pe Dumnezeu şi ca să ni se facă cunoscut, are nevoie de un dialog cu noi”.

„A intra în comuniune cu Dumnezeu înseamnă a ne face cunoscuţi şi a-L cunoaşte şi Dumnezeu ni se dăruieşte prin toate simţurile noastre”.

„Noi numim rugăciune dialogul acesta cu Dumnezeu. În rugăciune eu mă fac cunoscut lui Dumnezeu”, a afirmat IPS Iosif în introducerea conferinţei.

Tema evenimentului a fost dezvoltată de Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei, de Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei, Atanasie de Bogdania, şi de Arhiereul vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Părinte Timotei de Iberia.

Conferinţa a fost organizată în Catedrala Mitropolitană din Paris care şi-a cinstit cu anticipaţie ocrotitorii, Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail.

Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie de hram oficiată, cu participarea credincioşilor români din Paris şi împrejurimi, de cei patru ierarhi care au susţinut conferinţa.

Scurt istoric

Catedrala mitropolitană „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris sărbătorește anul acesta 129 ani de la sfințirea acestei biserici de către Episcopul Inochentie Ploieșteanul, în anul 1892.

Biserica de stil gotic datează din secolul al XIV-lea (monument istoric), iar Statul român a cumpărat-o în anul 1882 spre folosința comunității românești de la Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.