Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miturile despre sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului, SPULBERATE de un preot renumit

doxologia.ro
icoana maica domnului

După ce s-a răspândit zvonul că urările de "La mulţi ani" în ziua prăznuirii Adormirii Maicii Domnului sunt nepotrivite, un preot din Constanţa a explicat semnificaţia sărbătorii şi de ce are ca fundament bucuria.

Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, această fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului. Neînţelegând adevărata semnificaţie, multe persoane au început să răspândească zvonul că urarea de „La mulţi ani“ este nepotrivită, fiind considerată un păcat.

Citeşte şi: Bilanţ după minivacanţa de Sfânta Maria: Zeci de MII de sancţiuni, MII de şoferi fără permis şi amenzi de PESTE 11 MILIOANE

Pentru a pune capăt speculaţiilor, părintele Eugen Tănăsescu a explicat pentru ziarul Adevărul care este semnificaţia acestei zile şi cum ar trebui privită de credincioşi.

„Sărbătoarea de astăzi este sărbătoarea bucuriei, pentru că Adormirea Maicii Domnului înseamnă mutarea ei cu trupul la ceruri, adică învierea ei. Am putea să o numim «Naşterea Maicii Domnului în ceruri». Icoana chiar arată cum alături de Maica Domnului este Isus Hristos cu un prunc în braţe, care reprezintă sufletul neprihănit al Fecioarei Maria“.

În ceea ce priveşte lucrurile pe care ar trebui sau nu făcute în această zi, părintele Tănăsescu a explicat că acest lucru este „un fel de simplificare forţată a libertăţii. Creştinul este liber să facă orice îl îmbogăţeşte spiritual, orice îl înfrumuseţează. Tot ceea ce nu te zideşte în interior constituie păcat. Prin urmare, nu ai voie să faci lucruri care te decad spiritual şi trupeşte, cum ar fi să urăşti, să bârfeşti - orice constituie păcat înaintea lui Dumnezeu“.

Citeşte şi: VIDEO - Scandal de PROPORŢII după un accident în Argeş! Şoferul unui bolid, la un pas să fie LINŞAT de localnici .

 

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.