Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miza grevei de la CFR. Șefii de sindicat și-au primit înapoi mașinile și telefoanele de care beneficiază gratis

protest cfr

Șefii CFR au cedat presiunilor liderilor de sindicat după greva din 23 aprilie când peste 200 de trenuri au fost blocate, timp de două ore, ca urmare a unor așa-zise proteste spontane.

De fapt... expirase vechiul contract colectiv de muncă prin care șefii de sindicat erau transformați în niște nababi și cum voiau să își menține privilegiile i-au instigat la grevă pe colegii lor care nici înainte și nici după nu au câștigat mai nimic, susțin cei de la Sursazilei.

La data de 23 aprilie, contractul colectiv de muncă la compania CFR SA și-a încetat valabilitatea. Federația Națională “Mișcare Comercial”, Federația Națională “Drum de Fier” și Alianța Federațiilor Tehnice Comerciale, în data de 25 aprilie, au încheiat un acord, pe o perioadă de trei luni, cu oficialii CFR SA, unde sunt prevăzute drepturile salariale, sporuri și drepturile liderilor de sindicat. “Odată cu expirarea contractului colectiv de muncă, liderii de sindicat ar fi rămas fără beneficii, cum ar fi mașina de serviciu, benzină și telefoane plătite din banii salariaților de la CFR. Liderii de sindicat, pentru funcția de “specialist relații sociale” beneficiază de spații dotate cu mobilier de birou, calculatoare. Lunar, CFR SA decontează 150 litri de carburant pentru fiecare mașină alocată unui lider de sindicat”, ne-au declarat oficiali din Ministerul Transporturilor potrivit sursei citate.

Conform acordului parafat după greva CFR din 23 aprilie, liderii de sindicat din cele trei organizații primesc 30 de autoturisme, cu o cotă de carburant lunară de maximum 150 litri, 15 spații dotate cu mobilier de birou și telefoane mobile cu plata abonamentelor în valoare de maximum 20 de euro/lună. “Liderii de sindicat din București primesc 15 spațiile dotate cu mobilier, telefoane fixe, fax, copiator, calculator cu acces la rețea. CFR SA suportă și contravaloarea reparațiilor, întreținerii, cunsumabilelor și alte costuri necesare bunei funcționări a spațiilor prevăzute a se pune la dispoziția sindicatelor de către administrație”, au precizat oficialii din cadrul MTI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.