Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MIZERIA UMANĂ din România: urs lovit de mașină, lăsat în AGONIE 18 ore/ UPDATE Animalul a fost EUTANASIAT

urs accidentat

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat,duminică, în cazul ursului rănit, lăsat să agonizeze pe un drum din Harghita, că veterinarul din zonă nu avea tranchilizant și a fost trimis un alt medic pentru a adormi ursul și să-l îngrijească, însă atribuția de intervenție era a Jandarmeriei și a DSV.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, duminică, la DigiTv, că atribuția de intervenție în cazul ursului rănit era a Jandarmeriei, potrivit legii, conform Mediafax.

Citește și: Olguța Vasilescu a EXPLODAT: Domnul Klaus cred că deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo, la reeducare

„Din păcate suntem într-o situație regretabilă și trebuie să recunoaștem, cu adevărat tristă. Această situație se încadrează în prevederile unei hotărâri de Guvern din 2010, 323, pe răniri, capturi și ucideri accidentale, iar aici legislația este foarte clară. Atribuția de intervenție trebuia să fie a Jandarmeriei și a medicilor veterinari arondați DSV. Pe această situație, noi, Ministerul Mediului nu ar fi trebuit să dăm ordinul de recoltare. Și cu toate acestea, am sunat la Minister, am trimis directorii astăzi în Ministerul Mediului să putem rezolva această problemă regretabilă. E inuman, vă spun sincer, să lași un animal să agonizeze atât timp cât nimic în lege nu te-a împiedicat să intervii”, a spus Costel Alexe.

Ministrul Mediului a menționat că reprezentanți din Minister au luat legătura cu un alt medic veterinar, care va merge în zonă să tranchilizeze animalul, apoi să îi acorde îngrijiri.

„Medicul care era arondat acelei zone nu avea tranchilizant și să căutăm pe cineva astfel încât sp putem rezolva punctual această problemă și să nu mai stea acel animal în agonie. Trebuie să ajungă medicul veterinar acolo, va fi tranchilizat. Înțeleg că are probleme la trei dintre membre. Eu nu pot să mă pronunț (dacă va fi ucis sau nu – n.r.), este atributul medicului veterinar”, a mai spus Alexe.

Un urs lovit de mașină pe un drum din Harghita agonizează pe carosabil de aproape 24 de ore, fără ca autoritățile să intervină pentru salvarea sa. Ursul este păzit de polițiști și jandarmi.

Animalul a fost lovit grav de o mașină în care se aflau trei persoane, între care și un copil, sâmbătă seara, la marginea localității Praid din județul Harghita.

În urma impactului, animalul a fost rănit grav.

Deși accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 18.00, până duminică la orele prânzului, animalul care agonizează nu a fost ridicat de pe carosabil.

În zonă sunt echipaje de poliție și jandarmi, iar traficul este restricționat deoarece animalul este pe carosabil.

UPDATE

Animalul a fost eutanasiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.