Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MJ: 15,7 milioane lei, alocaţi pentru plata ajutorului public judiciar în etapa urmăririi penale

gov.ro
Alina Gorghiu

Guvernul a adoptat, vineri, un act normativ prin care se acordă suma de 15,7 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru plata ajutorului public judiciar în etapa urmăririi penale, a anunţat Ministerul Justiţiei.

Potrivit unui comunicat al MJ transmis AGERPRES, în şedinţa de Guvern au fost adoptate două acte normative importante pentru înfăptuirea actului de justiţie şi pentru buna derulare a programului de investiţii al Ministerului Public.

"O primă decizie are în vedere acordarea sumei de 15,7 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru plata ajutorului public judiciar în etapa urmăririi penale. Suma reprezintă plata pentru restanţe şi necesarul până la finalul anului 2023", se precizează în comunicat.

Tot în şedinţa de vineri, MJ arată că a fost aprobat şi memorandumul prin care Ministerul Public va beneficia de suplimentarea creditelor de angajament, cu suma de 3.000 mii lei, în vederea derulării în bune condiţii a lucrărilor de investiţii aflate în desfăşurare şi a îndeplinirii obligaţiilor asumate de către Ministerul Public prin angajamentele legal încheiate.

Ministerul Justiţiei reaminteşte că, în şedinţa din 12 octombrie, tot prin Hotărâre de Guvern s-a acordat suma de 27 milioane lei, necesarul pentru plata onorariilor avocaţilor în etapa de judecată până la finalul anului.

Aproximativ 210.000 de persoane au beneficiat de ajutorul public judiciar în 2022, 1,1% din populaţia României, informează sursa citată.

"Măsurile adoptate astăzi de Guvern sunt necesare pentru asigurarea unui act de justiţie de calitate, cu respectarea tuturor garanţiilor, în beneficiul justiţiabilului", spune Ministerul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.