Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MJ: Cel puțin șase procurori vor să conducă Parchetele Militare, după 'executarea' lui Coșneanu

cosneanu

Ionel Corbu, Marius Museanu, Florin Cășuneanu și Florin Popescu se află printre candidații la funcția de șef al Secţiei Parchetelor Militare, poziția fiind vacantă odată cu pensionarea lui Gheorghe Coșneanu, scrie Monitorul Justiției, potrivit Mediafax.

Monitorul Justiţiei prezintă candidaţii care s-au înscris până acum pentru preluarea scaunului lăsat liber de gen. magistrat Gheorghe Coşneanu, căruia i s-a respins prelungirea mandatului şi care a cerut la CSM pensionarea. Aceștia s-au înscris în cursul zilei de luni.

Astfel şi-au depus candidatura pentru funcţia de procuror şef SPM-PICCJ următorii procurori militari:

- Marius Museanu, magistrat care a fost numit pentru două luni interimar la SPM de către Secția pentru procurori a CSM, până la alegerea unui nou şef, despre care Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie afirmă că nu are grad de parchet de înaltă curte

- Cătălin Piţu, procuror timişorean care a reuşit să finalizeze ancheta şi rechizitoriul dosarului “Revoluţiei” aflat azi pe rolul camerei preliminare

- Ionel Corbu, magistrat care a fost avansat recent la gradul de general. Acesta conduce Parchetul Militar Teritorial Bucureşti şi este cel care a dezvăluit că procurorul Bogdan Pîrlog nu l-a anunţat ierarhic că a fost la mitingul din 10 august 2018 şi că a deschis dosarul în care au fost puşi sub urmărire şefi ai Jandarmeriei. Corbu candidează şi pentru funcţia de procuror general al Parchetului General.

- Paul Truică, actual adjunct al şefului Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel.

- Florin Căşuneanu, procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care în cursul acestui an şi-a dat în judecată instituţia pe care o conduce pentru a i se mări salariul de la 30.000 lei lunar la 33.500 lei pe lună.

- Popescu Florin, magistrat militar de la DNA, despre a cărui ascensiune militară fulgerătoare s-a scris în media. În primii opt ani după facultate el a fost avocat, apoi judecător, iar în 2013 a fost făcut procuror militar pentru aşa numite motive de ordin profesional.

În afara celor şase, surse judiciare afirmă că este posibil să îşi depună candidatura şi procurorul militar Istrate Marian de la Secţia Parchetelor Militare.

Interviul va avea loc în luna ianuarie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.