Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului va fi citită luni. Dezbatere și vot final - joi

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta solemna parlament

Moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României” va fi citită luni în plenul Parlamentului, urmând ca în ședința de joi să fie dezbătută și votată de parlamentari - potrivit deciziei membrilor Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Legislativului, conform Mediafax.

Moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României” va fi citită luni începând cu ora 16:00 în plenul Parlamentului, urmând ca în ședina de joi, de la ora 10:00 să fie dezbătută și votată de parlamentari.

163 de parlamentari au semnat textul moțiunii de cenzură inițiată de Opoziție.

Este vorba de 68 deputați și 25 senatori liberali, 27 de deputați și 12 senatori USR, 12 deputați PMP, șase parlamentari neafiliați și 13 parlamentari Pro România.

În moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României”, Opoziția critică legile justiției. De altfel, Opoziția îi reproșează premierului Viorica Dăncilă că nu a respectat programul de guvernare asumat la începutul mandatului.

Potrivit art. 92 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputatilor şi Senatului, moţiunea de cenzură este iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor și se prezintă birourilor permanente, ulterior fiind comunicată Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

De asemenea, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii, iar dezbaterea acesteia are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Moțiunea de cezură pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă, vineri, în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.