Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi purtate în procesiune în jurul Bisericii 'Sf. Pantelimon – Foişorul de Foc'

basilica.ro
Sfântul Calinic de la Cernica

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica și ale Sfântului Pantelimon vor fi purtate în procesiune luni seară, de la ora 20:00, în jurul Bisericii „Sf. Pantelimon – Foişorul de Foc” din Capitală.

Procesiunea se va desfășura după slujba Vecerniei, Litiei și Acatistului. Credincioșii vor urma cu candele aprinse raclele cu moaștele celor doi sfinți și icoana Sf. Calinic pictată de Arhim. Sofian Boghiu, scrie Basilica.ro.

Racla cu moaștele Sfântului Calinic adusă de la Mănăstirea Cernica va rămâne la Biserica „Sf. Pantelimon – Foişorul de Foc” pe tot parcursul zilei de marţi, când vor fi oficiate Utrenia, Sfânta Liturghie şi Parastasul pentru ctitori.

Părintele Bogdan Teleanu, Parohul Parohiei „Sf. Pantelimon – Foişorul de Foc”, a descoperit de curând pe una dintre cărțile de cult o însemnare care atestă că Arhimandritul Sofian Boghiu a pictat icoana Sf. Ier. Calinic de la Cernica ce va fi purtată în procesiune luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.