Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare fără precedent în Walsrode: 10.000 de persoane au manifestat pentru susținerea familiei Furdui

F. P.

Duminică, 27 februarie, 10.000 de persoane au protestat în Walsrode, Germania, împotriva abuzurilor Jungendamt (agenția de protecție a copilului) și pentru susținerea familiei Furdui.

Diaspora s-a mobilizat într-un efort fără precedent, familia Furdui fiind motivul pentru care românii s-au deplasat masiv în Germania. Participanții au fost din Germania, Anglia, Scoția, Irlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Italia, Franța, Spania, Belgia, Austria și România.

Printre cei care au luat cuvântul la protest s-au numărat cetățeni nemți, români, psihologi, politicieni, lideri de comunități europene, familia extinsă Furdui, membri ai familiei Bodnariu care au împărtășit experiența lor asemănătoare cu autoritățile norvegiene, toți acuzând Jugendamt Heidekreis de abuzuri continue împotriva familiei Furdui.

Pentru prima dată în ultimele zece luni s-a cerut public demisia șefei Jugendamt Heidekreis, Sina Böhling și a asistenților sociali implicați în cazul familiei Furdui.

Manifestarea a cuprins și un marș în orașul Walsrode, în care locuiesc 24.000 de locuitori, străzile fiind neîncăpătoare pentru mulțimea de protestatari care a strigat în cor „Jugendamt, eliberați copiii Furdui”.

De o lună reprezentanții Jugendamt Heidekreis se confruntă cu o presiune tot mai mare, presa dezvăluind o serie de abuzuri pe care oficialii agenției le practică în cazul familiei Furdui.

Protestul a fost unul pașnic, fiind apreciat de forțelor de ordine germane pentru o atitudine exemplară. În perioada următoare vor urma și alte acțiuni pentru susținerea familiei Furdui și pentru denunțarea abuzurilor Jugendamt Heidekreis.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.