Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare generală la CNAIR din cauza zăpezii: mii de oameni, sute de utilaje și mii de tone de material antiderapant, totul în doar 4 ore

deszăpezire

Toate autostrăzile și drumurile naționale din zonele aflate sub incidența Codului galben de ninsori și viscol, începând de joi seara, erau deschise circulației, fără restricții, vineri, la ora 17:30, a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit mediafax.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

„În acest moment, nu mai sunt sectoare de drum național închise sau restricționate, ca urmare a fenomenelor meteorologice care au afectat, începand de ieri seara șapte județe din România”, au precizat reprezentanții Companiei de Infrastructură.

Toate categoriile de autovehicule pot circula din nou pe DN 24, între Vaslui și Solești, (km 127+000 - km 151+000) și pe DN 24B, între Huși și Albița ( km 34+000 - km 49+000). Ninsorile abundente și viscolului puternic care au dus la reducerea drastică a vizibilității, au impus anterior instituirea unor restricții de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone (DN 24) și 7,5 tone (DN 24B), pe aceste sectoare de drum.

„În intervalul 11.01.2019, ora 13.30 – 11.01.2019, ora 17.30, Regionalele CNAIR au acționat permanent pentru a menține practicabilă, rețeaua rutieră națională cu peste 4.000 de oameni, 419 utilaje și au fost răspândite aproximativ 2.377 de tone de material antiderapant”, au anunțat reprezentanții Companiei de Infrastructură, într-un comunicat de presă.

În acest interval, Direcțiile Regionale ale CNAIR au acționat astfel: Iași, cu 199 de autoutilaje și a răspândit 708 tone de material antiderapant; Timișoara, cu 66 de autoutilaje și 1.200 de tone de material antiderapant; Brașov, cu 60 autoutilaje și 111 tone de material antiderapant; Constanța, cu 40 de autoutilaje și 216 tone de material antiderapant; București, cu 20 autoutilaje și 58 de tone de material antiderapant; Cluj, cu 18 autoutilaje și 79 de tone de material antiderapant; Craiova, cu 16 autoutilaje și cinci tone de material antiderapant.

„Facem în continuare apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, au precizat reprezentanții CNAIR.

Vineri, la ora 13:30, după o noapte de cod galben de ninsori abundente și viscol în șapte județe din care majoritatea în Moldova, două drumuri naționale sunt închise: DN 24B, între Huși și Albița; DN 23B, pe traseul Maicănești - Ciorăști - Codrești.

La aceeași oră, mai erau încă cinci sectoare de drum restricționate circulației pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone: DN 11, între Onești și Bacău; DN 15D, între Piatra Neamț și Horia; DN 24, între Vaslui și Iași; DN 2F, între Bacău și Dragomirești; DN 2G, între Bacău și Moinești.

În schimb, la ora 13:30, au fost ridicate restricțiile de tonaj pe DN 29, între Dumbrăveni și Botoșani, și DN 28B, între Frumușica și Botoșani. Toate categoriile de autovehicule pot circula din nou pe DN 29, între Dumbrăveni și Botoșani (km 22+000 – km 37+100) și DN 28B, între Frumușica și Botoșani (km 39+000 – km 71+100).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.