Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare impresionantă! Liderii UE și NATO au reacționat după cutremurul devastator din Turcia

NATO Uniunea Europeana
NATO UE

Liderii UE și NATO au reacționat după cutremurul devastator din Turcia. Ei au transmis mesaje de solidaritate cu poporul turc și au anunțat că au trimis ajutor în zonele afectate de seism.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța este „pe deplin solidară" cu Turcia.

„Solidaritate deplină cu aliatul nostru în urma acestui cutremur teribil. Sunt în contact cu președintele Erdogan și cu ministrul de externe, iar aliații NATO mobilizează acum sprijinul", a declarat șeful NATO, luni, pe Twitter.

Înaltul diplomat al Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că blocul este „pregătit să ajute", după cutremurul de luni.

„Un cutremur devastator a zguduit în această dimineață Turcia și Siria, provocând moartea a sute de persoane și rănirea multor altora. Gândurile noastre se îndreaptă către populația din Turcia și Siria. UE este pregătită să ajute", a declarat Borrell.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis „cele mai profunde condoleanțe" victimelor dezastrului.

„Profund întristat să aflu în această dimineață despre cutremurul devastator care a lovit părți din Turcia și Siria. Transmit cele mai profunde condoleanțe numeroaselor familii care și-au pierdut viața și doresc o recuperare rapidă a celor răniți. UE este pe deplin solidară cu voi", a scris el pe Twitter.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că sprijinul din partea Europei „este deja pe drum".

„Suntem pe deplin solidari cu populația din Turcia și Siria după cutremurul mortal care a lovit în această dimineață. Suntem în doliu alături de familiile victimelor. Sprijinul Europei este deja pe drum și suntem pregătiți să continuăm să ajutăm în orice fel putem", a declarat Ursula von der Leyen.

Ajutor a fost oferit de numeroase țări din întreaga lume, inclusiv de România. Până în prezent, s-a confirmat că peste 600 de persoane au murit și alte aproximativ 3.000 au fost rănite în Turcia și Siria, în urma cutremurului cu magnitudinea 7,8.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.