Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare MODEL în penitenciare - Câți deținuți au votat la referendumul pentru familie

penitenciar inchisoare

Mobilizare model în penitenciarele din România. Dacă până la ora 10 doar 7% dintre români au mers la vot, în penitenciare deținuții au dat dovadă de civism, scrie Mediafax.

 

Peste 9.000 de deținuți din închisorile din Administrația Națională a Penitenciarelor au votat la referendum, informează reprezentanții ANP, care mai precizează că urna mobilă a fost solicitată de 45 de centre de detenție.

„Sâmbătă, la nivelul unităților penitenciare, și-au executat dreptul de vot în cadrul referendumului național pentru revizuirea Constituției 9.374 de persoane private de libertate. Un număr de 14.678 de persoane private de libertate au formulat cereri pentru a-și exercita acest drept”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Enache, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Cristina Enache a mai precizat că au fost formulate cereri în 45 de unități de detenție și, până în moment, nu au fost incidente la vot.

Citește și: 'Gafa' silențioasă a premierului Viorica Dăncilă - Detaliul neplăcut care a scăpat tuturor la vizita premierului la Festivalul Vinului

Referendumul are la bază inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie, prima de după 1989. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puțin 5.483.548 persoane cu drept de vot. Inițiativa, semnată de peste 3 milioane de români, vizează înlocuirea sintagmei "între soți", după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituției, cu căsătoria liber consimțită "între un bărbat și o femeie".

Întrebarea adresată românilor este: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?". Urnele se vor închide la ora 21:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.