Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare uriașă după cutremur: Qatar trimite 10.000 de case mobile în Turcia și Siria

cutremur turcia

Qatar a anunțat marți că va trimite 10.000 de case mobile în Turcia și Siria după cutremurele violente care au lovit cele două țări, potrivit agenției Anadolu.

O declarație a Ministerului de Externe din Qatar a precizat că această acțiune "face parte din eforturile Qatarului de a contribui la ajutorarea persoanelor afectate de cutremur în Siria și Turcia".

Luni, emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, a ordonat lansarea unui transport aerian pentru a ajuta victimele cutremurului din Turcia.

Agenția de știri de stat QNA a declarat că o echipă de salvare, un spital de campanie, ajutoare de urgență, corturi și provizii de iarnă vor fi, de asemenea, trimise în această țară.

Un cutremur cu magnitudinea 7,7 a lovit luni dimineață provincia Kahramanmaras din sudul Turciei, iar un alt cutremur cu magnitudinea 7,6 a lovit aceeași zonă în după-amiaza zilei, provocând moartea a mii de persoane și rănirea altor zeci de mii, potrivit Autorității de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din țară (AFAD).

În Siria, oficialii guvernamentali și de salvare au raportat că aproape 1.622 de persoane au fost ucise și alte peste 3.649 au fost rănite în urma cutremurelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.