Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizarea opoziţiei la protest, un eşec. #nextlevel a însemnat mai puţini participanţi

Inquam Photos / Octav Ganea
protest pv

Manifestanții care au protestat, duminică seara, în Piața Victoriei împotriva proiectelor de modificare a legilor justiției au început să se retragă în jurul orei 21,00, în zonă mai rămânând circa 100 de persoane. Deşi opoziţia politică şi ONG-urile şi-au dat mâna pentru a protesta, au fost mai puţini participanţi decât la precedentele proteste. "Nivelul următor" anunţat de gruparea din jurul lui Mălin Bot nu a mai fost pus în practică.

Cei aproximativ 10.000 de protestatari au avut pancarte cu mesaje precum: "Corupția ucide!", "Nu-s vândut, nici rebel, sunt cetățean", "Justiția independentă, nu marionetă", "Libertate, nu dictatură", "Justiție independentă, nu obedientă", "Penalii nu fac legea!", "Majestate, iartă-ne!".

Vezi şi: Ambasadorul SUA aruncă 'argumentul suprem': Rusia ar profita de modificarea legilor justiţiei

Vezi şi: Cine a modificat, de fapt, statutul procurorilor şi judecătorilor. Câte amendamente au avut CSM şi opoziţia

De asemenea, pe o altă pancartă înfățisând o tablă de șah se regăsea următorul mesaj: "Am pierdut regina, am pierdut regele, am rămas cu nebunii". Unii dintre protestatari au avut candele aprinse în memoria regelui Mihai I. Totodată, unii dintre demonstranți au fluturat drapelul României, însă nu a lipsit nici steagul UE și cel al SUA.

Manifestanții au cântat imnul național și au aprins luminile telefoanelor mobile. De asemenea, au huiduit, iar unii dintre ei au suflat în fluiere ori vuvuzele sau au bătut la tobe. Protestatarii au strigat, printre altele: "Hoții!", "Justiție, nu corupție!", "PSD, ciuma roșie!", "Demisia!", "Jos comuniștii!", "Justiție, nu corupție!", "România, trezește-te!".

La protest au participat, printre alţii, Ludovic Orban, Raluca Turcan, Dan Barna, Nicuşor Dan, Dacian Cioloş, Raluca Prună.

Zona protestului a fost delimitată de gardul de protecție. Circulația în zonă s-a reluat în jurul orei 21,45.

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.