Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MOBILIZAREA SPORTIVILOR - Rafael Nadal şi Pau Gasol fac campanie de strângere a 11 milioane euro pentru Crucea Roşie

ATP
nadal

Tenismanul Rafael Nadal şi baschetbalistul Pau Gasol au iniţiat joi campania "Crucea Roşie răspunde", pentru a-i uni pe sportivii spanioli cu obiectivul de a strânge suma de 11 milioane euro şi a ajuta 1.350.000 de persoane în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Nadal şi Gasol au anunţat inţiativa prin intermediul unor mesaje postate pe reţelele de socializare, în care ambii îşi exprimă încrederea în "unirea întregului sport spaniol" în acest momente "dure, triste şi greu de explicat", după cum a recunoscut jucătorul de tenis. Nadal recunoaşte în mesajul său că suferă din cauza "impactului pandemiei care a schimbat vieţile tuturor".

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

"Sincer, am petrecut câteva zile acasă, gândindu-mă la modul în care pot să ajut, să-mi aduc contribuţia la această situaţie care este complet nouă pentru toţi", a explicat el.

"După ce m-am gândit mult la asta, am ajuns la concluzia că voi, întregul popor spaniol, nu i-aţi dezamăgit niciodată pe sportivi. Suntem cine suntem în mare parte datorită sprijinului vostru şi este momentul în care sportivii nu pot da greş", a adăugat tenismanul.

Câştigătorul a 19 titluri de Mare Şlem şi actualul număr doi mondial, a afirmat că l-a sunat pe "prietenul Pau" pentru a demara o campanie de solidaritate. "Gasol gândea acelaşi lucru şi era momentul să lansăm această iniţiativă. Sperăm că întregul sport spaniol se va uni", a mai precizat Rafael Nadal.

În Spania au fost înregistrate până acum peste 56.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce numărul deceselor a trecut de 4.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.