Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moda care devine obicei, în România: Tinerii vor să conducă drogați

facebook.com
soferi

Patru tineri din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi, ulterior, plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce au condus autovehicule sub influenţa drogurilor, potrivit comunicatului de presă remis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Cei patru sunt din localităţile Bistriţa, Coldău şi Livezile, iar faptele au fost comise în perioada 2 februarie - 5 aprilie, pe raza municipiului reşedinţă, scrie agerpres.ro.

Tinerilor le-au fost recoltate probe biologice, iar rezultatele analizelor toxicologice au indicat faptul că se aflau sub influenţa unor substanţe psihoactive precum cannabis, amfetamină, metamfetamină şi cocaină.

În urma cercetărilor şi probatoriului administrat în mai multe dosare aflate în instrumentarea poliţiştilor Biroului Rutier, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, cei patru au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore în perioada 19-20 mai, pentru conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Ulterior, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile faţă de cei în cauză.

Poliţiştii bistriţeni reamintesc faptul că folosirea de substanţe psihoactive influenţează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceştia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mişcări şi să evite obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanţe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte uşor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecinţe deosebit de grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.