Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MODEL de preluat: Banca Angliei injectează 150 de MILIARDE de lire în economie

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Banca Angliei se pregăteşte să injecteze 150 de miliarde de lire în economie pe măsură ce anticipează o nouă serie de piedici în a doua perioadă de carantină, transmite BBC.

Deşi, cel mai probabil, economia Marii Britanii nu va intra în recesiune în T4/2020, banca este de părere că nivelul şomajului va creşte brusc odată ce schemele guvernamentale de susţinere a angajaţilor vor fi ridicate.

Citește și: Ludovic Orban, după discuțiile cu Nicușor Dan: Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise

De asemenea, autorităţile au menţinut ratele dobânzilor la un nivel record de 0,1%.

Banca anticipează că economia va scădea cu 2% în ultimele trei luni ale anului, înainte să crească din nou la începutul lui 2021, presupunând că actualele restricţii vor fi ridicate până atunci. Totodată, banca se aşteaptă la un declin de 11% în 2020 şi a declarat că economia va reveni la nivelurile pre-pandemie la sfârşitul anului viitor.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor trage semnalul de alarmă! Iată ce animale sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor

Rata şomajului va ajunge la mijlocul lui 2021 la 7,75%, de la 4,5% în prezent, atingând astfel cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani.

Banca Angliei este responsabilă de masa monetară a Marii Britanii – cantitatea de bani care circulă în economie. Astfel, banca poate crea bani digitali pe care îi poate cheltui pe obligaţiuni guvernamentale printr-un proces cunoscut drept relaxare cantitativă (quantitative easing - QE).

Citește și: Bilanțul Guvernului PNL la un an de guvernare: Considerăm că ne-am atins toate punctele asumate prin programul de guvernare

Relaxarea cantitativă este descrisă uneori prin procesele de printare a banilor, însă de fapt nu se creează nicio bancnotă fizică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.