Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Un membru al formației Modern Talking critică sancțiunile anti-Rusia: 'Acum trebuie să înghețăm, totul este un rahat'/ Reacții dure la Kiev și Berlin

Producătorul muzical Dieter Bohlen, fost membru al formației Modern Talking, a stârnit critici și nedumerire prin comentariile sale despre sancțiunile împotriva Rusiei. „Aud și citesc aici că sancțiunile împotriva Rusiei sunt puse din nou și din nou sub semnul întrebării, în special în Germania. Cum se poate așa ceva? Ție, Dieter Bohlen, nu-ți pasă dacă mor oameni în țara noastră?”, a scris boxerul Wladimir Klitschko într-o lungă declarație pe Twitter, potrivit Die Welt.

El a spus că înțelege că situația economică reprezintă o mare provocare pentru mulți oameni în acest moment, inclusiv în Germania. „Dar Rusia a fost cea care a atacat Ucraina. Cum poate cineva să se gândească măcar să vrea să continue să facă afaceri cu această țară?”, a continuat fratele primarului din Kiev.

Klitschko se referea la o înregistrare video care abia a fost difuzată și care arată apariția lui Bohlen la "Founders Summit" de la Wiesbaden, la sfârșitul lunii august. În clip, producătorul muzical, referindu-se la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, spune: „Dacă nu ar fi făcut aceste sancțiuni, de exemplu, și dacă s-ar fi așezat la masă în mod rațional, da, atunci oamenii nu ar fi avut nevoie să facă toate aceste fleacuri acum”. Bohlen, în vârstă de 68 de ani, continuă în acest scurt clip: „Acum trebuie să înghețăm, acum trebuie să facem asta și aia, totul este un rahat din punctul meu de vedere.”

Joi, Bohlen s-a apărat de acuzații: „Sunt absolut împotriva războiului”, a declarat Bohlen pentru Deutsche Presse-Agentur. „Nimic nu mi-aș dori mai mult decât ca acest război de agresiune să se încheie, pentru ca suferința din Ucraina să ia sfârșit și să putem trăi din nou cu toții în pace. Sunt absolut împotriva războiului. Vreau ca situația să se detensioneze.”

De asemenea, televiziunea RTL a comentat, la solicitarea dpa: „Nimeni nu poate fi indiferent la morții din Ucraina. Începând din februarie, RTL Germania a relatat pe larg despre război în numeroase emisiuni speciale, unele dintre ele cu o durată de o zi întreagă, la RTL, ntv și în cadrul ofertelor sale digitale de știri, pentru a informa în mod cuprinzător populația din această țară”, a declarat o purtătoare de cuvânt. „În plus, ajutăm și prin Fundația RTL, acolo unde putem.”

Pe Twitter, liderul SPD Saskia Esken și-a exprimat și ea indignarea față de declarațiile producătorului muzical. „Cât de depravat moral trebuie să fii ca să blochezi acest război oribil , frica, suferința și moartea pe care le provoacă, pentru niște aplauze ieftine?”, a scris Esken miercuri seara pe Twitter. „Și să se plângă că îi este frig "și toate fleacurile" care oricum nu-l afectează ca persoană super-bogată?”. Bohlen însuși nu a comentat inițial joi mai mult pe marginea acestor critici.

După atacul Rusiei asupra Ucrainei, Occidentul a impus sancțiuni masive, care au ca scop principal să îngreuneze finanțarea războiului de către Kremlin.

Bohlen a devenit cunoscut ca solist și compozitor al duo-ului pop Modern Talking. În prezent, face parte din juriul televiziunii pentru ultimul sezon al emisiunii "Deutschland sucht den Superstar" de la RTL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.