Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificarea legii privind mărcile şi indicaţiile geografice a fost promulgată

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis coroana

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Legea transpune o directivă europeană din 2015, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

Prin această lege a fost eliminată cerinţa reprezentării grafice a mărcilor, astfel încât pot constitui mărci orice semne care au capacitatea să distingă produsele sau serviciile unei întreprinderi de cele ale altor întreprinderi şi să fie reprezentate în registrul mărcilor într-un mod care să permită autorităţilor competente şi publicului să stabilească cu claritate şi precizie obiectul protecţiei conferite titularului lor. Prin acest act normativ, domeniul de aplicare al motivelor absolute este extins în vederea includerii şi a menţiunilor tradiţionale protejate pentru vinuri şi a specialităţilor tradiţionale garantate.

"Titularii mărcilor înregistrate în raport cu întreg titlul unei clase din Clasificarea de la Nisa pot declara că intenţia lor la data depunerii cererii de înregistrare a mărcii a fost de a solicita protecţia unor produse sau servicii în afara celor acoperite de sensul literal al titlului clasei respective, cu condiţia ca produsele sau serviciile astfel indicate să fie incluse în lista alfabetică a clasei respective din ediţia Clasificării de la Nisa în vigoare la data depunerii cererii de înregistrare a mărcii. Declaraţia (...) se depune la OSIM până la data de 30 septembrie 2020 şi precizează, în mod clar şi precis, produsele şi serviciile, altele decât cele acoperite de sensul literal al indicaţiilor oferite de titlul clasei, la care se referea iniţial intenţia titularului. OSIM modifică Registrul mărcilor în mod corespunzător", prevede actul normativ.

Între altele, legea reduce unele termene în examinarea cererilor de înregistrare a mărcilor. Actul normativ stabileşte motivele pentru care o marcă poate fi refuzată la înregistrare.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

"În termen de două luni de la data publicării admiterii cererii de înregistrare a mărcii (...), orice persoană interesată poate formula opoziţie la înregistrarea mărcii pentru motivele relative de refuz", se mai arată în lege.

Şeful statului a promulgat, marţi, şi Legea privind aprobarea OUG nr. 88/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul insolvenţei şi a altor acte normative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.