Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificări la protocolul între MS şi autorităţile braşovene privind spitalul regional, adoptate de Consiliul Judeţean

gds.ro
ministerul sanatatii

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat joi, într-o şedinţă extraordinară convocată de îndată, modificarea Protocolului de colaborare între Ministerul Sănătăţii, Municipiul Braşov şi Judeţul Braşov în vederea realizării obiectivului de investiţii "Spitalul Regional de Urgenţă Braşov", care ar urma să fie semnat de părţi vineri, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, anunță Agerpres.

Hotărârea, adoptată în unanimitate, a fost necesară atât pe motiv că la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii au intervenit modificări organizatorice, cât şi deoarece draftul de protocol, transmis recent autorităţilor braşovene, cuprinde modificări de conţinut faţă de forma adoptată de acestea în luna martie.

Astfel, în noul protocol au fost eliminate obligaţiile Ministerului Sănătăţii referitoare la asigurarea resurselor umane, logistice şi financiare, respectiv privind asigurarea resurselor umane responsabile cu managementul proiectului.

De asemenea, în noul protocol se precizează că Ministerul Sănătăţii "sprijină autorităţile locale, în baza documentaţiilor tehnico-edilitare transmise de autorităţile locale şi a documentaţiei tehnice elaborate de Consultant, în identificarea programelor de finanţare europeană nerambursabilă, identificarea de fonduri de la bugetul de stat, alte surse sau mecanisme de finanţare, pentru asigurarea co-finanţării necesare proiectului".

"Pentru administraţia judeţeană, implementarea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă este prioritară, având în vedere necesitatea creşterii eficienţei şi calităţii actului medical practicat la nivelul judeţului Braşov. Prin intermediul acestui proiect avem oportunitatea dezvoltării şi îmbunătăţirii infrastructurii publice de Sănătate, pe care nu dorim sub nicio formă s-o ratăm. De aceea, suntem deschişi să contribuim la identificarea surselor de finanţare cu ajutorul cărora să construim la Braşov o unitate medicală modernă, de nivel regional, care să integreze toate serviciile de care au nevoie pacienţii din Braşov şi din judeţele învecinate", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.