Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modul în care se face politică în România va fi schimbat total: Fără bani de la buget pentru partide, fără numiri politice, și contract cu alegătorii

AUR
George Simion

Renunțarea la finanțarea partidelor parlamentare de la bugetul de stat, interzicerea traseismului politic, instituirea unui contract între alegători și aleși, obligativitatea transformării rezultatelor de la referendumuri în legi și eliminarea numirilor politice în administrația publică sunt câteva dintre măsurile din programul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pe care formațiunea îl va implementa din Parlament.

Vorbim de restartarea profundă a sistemului politic românesc. Încă din prima zi de mandat, toți parlamentarii AUR vor face cereri pentru a renunța la acele aberante pensii speciale care nu au putut fi îndepărtate nicicum până acum, vor da o declarație prin care își vor asuma că refuză orice pensie sau drept special prin statutul de parlamentar”, anunță George Simion, copreședinte AUR și candidat la Camera Deputaților pe lista de București.

Simion precizează că partidul AUR vrea limitarea la două mandate a activității parlamentarilor și primarilor. „Sunt suficiente două mandate pentru ca un parlamentar sau un primar să demonstreze ce poate. Unii sunt demnitari pe viață”, explică liderul AUR.

content-image

În același timp, cea mai nouă forță politică din România pledează pentru depolitizarea administrației publice. „Trebuie să primeze meritocrația. Profesioniștii sunt AUR-ul neamului românesc, de aceea vom propune buni profesioniști pentru funcțiile de conducere a țării. Partidele actuale, partidele sistemului ajung la putere doar pentru a-și angaja membri de partid în funcțiile publice”, spune George Simion.

Și Claudiu Târziu, copreședinte AUR, arată că nu se poate face dreptate pentru România cu actuala clasă politică și că primul proiect de lege pe care senatorii și deputații AUR îl vor susține în Legislativ va viza renunțarea finanțării de la bugetul de stat a partidelor parlamentare. Anual, între 50 și 100 de milioane de euro merg pentru activitățile de partid, în condițiile în care partidele ar trebui să se finanțeze din cotizații, donații sponsorizări și alte activități la care au dreptul prin lege”, menționează Claudiu Târziu, candidat AUR la Senat pentru București.

content-image

În viziunea AUR, instituirea unui contract între aleși și alegători reprezintă o soluție pentru respectarea promisiunilor de către parlamentari. În cazul în care parlamentarul încalcă contractul, acesta va fi revocat din funcție, este propunerea Alianței pentru Unirea Românilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.