Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mogherini condamnă, primindu-l pe Netanyahu, 'toate atacurile împotriva evreilor, inclusiv în Europa'

euinside.eu
mogherini

Şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini a condamnat luni ”toate atacurile împotriva evreilor, peste tot în lume, inclusiv în Europa”, primindu-l la Bruxelles pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP, conform news.ro.

Vizita şefului Guvernului israelian - prima sa vizită la Bruxelles - are loc în toiul unor tensiuni, după recunoaşterea de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Uniunea Europeană a criticat dur această recunoaştere.

”În calitate de parteneri şi prieteni ai Israelului, noi credem că este în interesul securităţii Israelului să găsească o soliţie durabilă şi globală” la conflictul israeliano-palestinian, a apreciat Mogherini.

Pe de altă parte, preşedinţii francez Emmanuel Macron şi turc Recep Tayyip Erdogan vor coopera cu scopul de a încerca să convingă Statele Unite să revină asupra deciziei lor de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, potrivit unei surse prezidenţiale turce, citată de Reuters.

Cei doi şefi de stat au discutat la telefon şi au convenit că decizia americană, anunţată miercuri de Trump, este îngrijorătoare, potrivit acestei surse.

Turcia şi Franţa vor acţiona împreună pentru a convinge Statele Unite să revină asupra acestei decizii, a subliniat ea.

Recep Tayyip Erdogan a mai discutat pe această temă la telefon, sâmbătă, cu omologii săi din Kazahstan, Liban şi Azerbaidjan.

Miercuri el a cerut o reuniune de urgenţă, săptţmâna aceasta, a Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), din care fac parte aproximativ 60 de ţări musulmane.

Franţa, Regatul Unit, Germania, Italia şi Suedia au deplâns vineri, la ONU, decizia lui Donald Trump şi au invitat Statele Unite să prezinte propuneri detaliate în vederea păcii dintre israelieni şi palestinieni.

Franţa se află între ţările care susţin cauza palestiniană. În 2014, Adunarea Naţională a adoptat o rezoluţie care îndeamnă la ”recunoaşterea statului Palestina”, însă Guvernul nu i-a dat curs.

Franţa a anunţat în mai multe rânduri că susţine soluţia cu două state în rezolvarea conflictului israeliano-palestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.