Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mogoșoaia ClasicFest - Concerte, expoziţii, proiecţii de filme şi spectacole

blog.hotelguru.ro
palatul mogosoaia

Concerte, expoziţii, proiecţii de filme şi spectacole vor avea loc la cea de-a XI-a ediţie a Mogoşoaia ClasicFest, care se va desfăşura pe 28 şi 29 mai la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, sub genericul "Culturile lumii", informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

Opt ţări vor putea fi descoperite în acest festival prin muzică, literatură, artă plastică, dans, imagini şi tradiţii - Armenia, Spania, Ungaria, Lituania, Peru, Mexic, China şi România.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să participe, pe parcursul celor două zile, la concerte, expoziţii de artă plastică, fotografie, obiecte tradiţionale, proiecţii de filme, spectacole de dans, ateliere handmade pentru copii, conferinţe, prezentări de carte.

Prima zi a evenimentului va debuta la ora 10,00, cu o suită de manifestări propusă de Uniunea Armenilor din România: prezentare de filme documentare despre Armenia şi a filmului "Când moartea întârzie să apară (povestea lui Harutiun Fringhian)" - regizor Armine Vosganian, spectacolul "Inteferenţe armeneşti" - protagonistă Mihaela Vosganian, expoziţia de artă plastică Ervant Nicogosian, cu participarea Gildei Mologhianu, spectacolul "Ecouri din Ararat" susţinut de Cosmin Rafael Bălean - duduk şi tav shvi, Ana Maria Stănoia - soprană şi Cristina Struţa - pian, precum şi "Povestea cafelei" cu Gheorghe Florescu.

Ziua va continua cu festivitatea de premiere şi vernisajul expoziţiei laureaţilor ediţiei a III-a a Concursului Internaţional de artă plastică "Martha Bibescu", la ora 13,00.

Lituania, prin ambasada sa de la Bucureşti, va prezenta expoziţia "Unseen Lithuania. XXI century" de Marius Jovaisa, precum şi cărţi ale autorilor lituanieni traduşi în limba română, de la ora 13,40, iar începând cu ora 14,00, vor începe manifestările oferite de Ungaria, prin Institutul Cultural Maghiar "Franz Liszt" de la Bucureşti: expoziţia intitulată "Turneul lui Liszt Ferenc în Banat, Transilvania, Muntenia şi Moldova, în 1846-1847"; un recital de pian în care vor putea fi ascultate lucrările pe care Liszt le-a interpretat în acel turneu, precum şi mai multe filme despre artişti din Ungaria şi filme de prezentare a ţării vecine.

Prima zi se va încheia cu manifestările propuse de România - conferinţa "Viorel Mărginean - personalitate a artei plastice europene", la care participă academicianul Mircia Dumitrescu, pictorul Gheorghe Dican - vicepreşedinte al UAP şi pictorul Alexandru Mărginean. Cu această ocazie va fi prezentat noul album cu creaţii ale regretatului pictor şi vor fi expuse şi câteva lucrări ale sale. Evenimentul plastic va fi urmat de recitalul de muzică românească susţinut de Ansamblul Musica Viva.

Pe 29 mai, de la ora 10,00, au loc evenimentele culturale propuse de Ambasada Peru: prezentarea expoziţie de fotografie "Qhapaq Nan" - sistemul rutier inca, prezentare de filme documentare despre Peru şi un concert susţinut de artistul peruan Itto Meza, care va cânta muzică tradiţională andină.

De la ora 11,30 debutează manifestările Institutului Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti: parada costumelor tradiţionale din China, expoziţie de instrumente tradiţionale chinezeşti şi de artă chineză, filme documentare despre China, un spectacol cu dansuri tradiţionale, coordonat de profesoara Li Zengtaozi, precum şi un recital susţinut de cântăreţul Fang Shuang. De asemenea, vor fi organizate demonstraţii de caligrafie chineză şi un atelier de pictură a măştilor de operă în stil Beijing.

Începând cu ora 13,00 vor avea loc evenimente oferite de Ambasada Mexicului: prezentarea expoziţiei de obiecte de artă mexicană, prezentare de cărţi mexicane traduse în limba română, precum şi a unor filme documentare despre Mexic, iar de la ora 14,00, Spania prezintă propuneri culturale oferite prin Institutul Cervantes: expoziţia "Portrete de scriitori spanioli şi hispanoamericani" de Mario Muchnik, o prezentare de carte a unor autori spanioli traduşi în limba română şi un concert cu muzică spaniolă susţinut de Duo Kitharsis, ansamblu chitarisatic multipremiat, alcătuit din Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan.

Pe parcursul ambelor zile de festival vor avea loc ateliere handmade, coordonate de Olesea Savvateeva. Locurile la aceste ateliere pentru copii şi adolescenţi sunt limitate. La fiecare dintre acestea vor fi acceptaţi maxim 10 participanţi. Înscrieri se fac la adresa asociatiaprovalores@gmail.com.

Accesul la manifestările festivaliere din spaţiile interioare ale Palatului Mogoşoaia se face pe baza biletului de acces în muzeu.

Cea de-a XI-a ediţie a Mogoşoaia ClasicFest este organizată de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului şi Asociaţia Pro Valores, în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.